ΗΠΑ: Το υπουργείο Οικονομικών δέχθηκε επίθεση χάκερ και δείχνει την Κίνα

Επίθεση από υποστηριζόμενο από κινεζικό κρατικό παράγοντα χάκερ δέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με επιστολή του προς το Κογκρέσο.

Τουπουργείο Οικονομικών έκανε λόγο για«μείζον περιστατικό κυβερνοασφάλειας»σύμφωνα με την επιστολή που περιήλθεσε γνώση του Bloomberg News.

Έναςτρίτος πάροχος λογισμικού, η BeyondTrustInc.,ενημέρωσε το υπουργείο

Οικονομικώνστις 8 Δεκεμβρίου ότι ένας χάκερ είχεαποκτήσει πρόσβαση «σε κλειδί, πουχρησιμοποιείται από τον προμηθευτή γιατην ασφάλεια υπηρεσίας που βασίζεταιστο cloudκαιχρησιμοποιείται για την εξ αποστάσεωςπαροχή τεχνικήςυποστήριξης στους τελικούς χρήστες τωνΓραφείων του Υπουργείου Οικονομικών».

Οκινεζικός δάκτυλος

Βάσειτων διαθέσιμων πληροφοριών πίσω απότην κυβερνοεπίθεση κρύβονται κορυφαίοιχάκερς, που συνδέονται με την Κίνα.

Σεανακοίνωσή της η κινεζική πρεσβεία στηνΟυάσιγκτον αναφέρει ότι αντιτίθεταιστις αμερικανικές «επιθέσεις λάσπηςκατά της Κίνας χωρίς πραγματική βάση».

«ΟιΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούντην κυβερνοασφάλεια για να συκοφαντούνκαι να δυσφημίζουν την Κίνα και νασταματήσουν να διαδίδουν κάθε είδουςπαραπληροφόρηση σχετικά με τη λεγόμενηκινεζική απειλή χάκινγκ», ανέφερε ακόμαη ανακοίνωση.

Οχάκερ κατάφερε να αποκτήσει εξ αποστάσεωςπρόσβαση σε ορισμένατμήματα του ΥπουργείουΟικονομικών και σε «ορισμένα μηδιαβαθμισμένα έγγραφα που διατηρούσαναυτοί οι χρήστες», ανέφερε το τμήμα στηνεπιστολή προς τους γερουσιαστές ΣέροντΜπράουν και Τιμ Σκοτ. Πάντως δενυπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουνότι ο χάκερ συνεχίζει ναέχει πρόσβαση σε συστήματαή πληροφορίες του Υπουργείου Οικονομικών",δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η αποκάλυψη της παραβίασης έρχεται καθώς ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να ερευνά, όπως λέει, μια τεράστια εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας εναντίον αμερικανικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών από χρηματοδοτούμενους από την κρατικές υπηρεσίες της Κίνας χάκερς . Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος είπε ότι εννέα εταιρείες τηλεπικοινωνιών είχαν επηρεαστεί από τις επιθέσεις, οι οποίες αποδίδονται σε μια ομάδα που ονομάζεται Microsoft Corp. με το παρατσούκλι Salt Typhoon.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα