Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ατζέντα συγκυβέρνησης, ούτε συζήτηση για αλλαγή εκλογικού νόμου -Τι είπε για Καραμανλή-Σαμαρά

Την απουσία ατζέντας συγκυβέρνησης ή σκέψεων για αλλαγή εκλογικού νόμου, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, αναφέρθηκε και στη στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Με αφορμή την ατάκα του Άδωνι Γεωργιάδη

χθες στη Βουλή προς τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ «σας συμπαθώ, αλλά, για να συγκυβερνήσουμε ξανά, πρέπει να σοβαρευτείτε», ο κ. Μαρινάκης ερωτήθηκε αν υπάρχει σενάριο συγκυβέρνησης: «Όχι, νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Νομίζω ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποίησε ένα σχήμα λόγου για να δείξει, να καταδείξει την άρνηση του ΠΑΣΟΚ, όχι στην Κυβέρνηση, όχι στην Νέα Δημοκρατία, όχι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά σε πράγματα τα οποία είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «το όχι του ΠΑΣΟΚ, το είπα και χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δεν είναι όχι στον Πρωθυπουργό, είναι όχι σε μεταρρυθμίσεις υπέρ της κοινωνίας» και τόνισε:«Η Κυβέρνηση αυτή έχει περίπου 2,5 χρόνια μπροστά της να υλοποιήσει και το υπόλοιπο μέρος του προγράμματός της και εφόσον τα καταφέρουμε και το υλοποιήσουμε και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, θα μετρηθούμε ξανά από τους μόνους οι οποίοι μας κρίνουν, που είναι πολίτες. Αυτό το οποίο θέλουμε λοιπόν είναι να αξιολογηθεί το πρόγραμμά μας όταν έρθει η ώρα των εκλογών, χωρίς προφανώς να υπάρχει καμία ατζέντα συγκυβέρνησης. Αυτά όλα ούτως ή άλλως τα λύνει ο ελληνικός λαός δια της ψήφου του».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο Παύλος Μαρινάκης αποκρίθηκε: «Νομίζω ότι αυτή είναι μια συζήτηση που δεν υπάρχει για εμάς. Καταρχάς δεν αφορά τον κόσμο. Δεν αφορά τους πολίτες. Ο κόσμος αυτό που θέλει είναι αποτέλεσμα και θεωρώ ότι έχουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα, προφανώς έχουμε πολλά ακόμα να επιλύσουμε». Επεσήμανε ότι αξίζει «να σκεφτεί κανείς το σημείο εκκίνησης των εκλογών του 2023. Στις εκλογές του 2023 γινόταν ακριβώς η ίδια συζήτηση, με αυτή την οποία κάνουμε, νομίζω πολύ πρόωρα για τις εκλογές του 2027, νομίζω ότι είναι νωρίς να την κάνουμε, ότι «μα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν είναι δυνατόν να καταφέρει ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία να ξανά είναι αυτοδύναμη» και αν θυμάστε τότε ήταν μια συζήτηση με ποιον θα πάει το ΠΑΣΟΚ, εάν θα συγκυβερνήσει με εμάς, αν θα συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, μια συζήτηση στην οποία την έλυσε η ίδια η ζωή δια της ψήφου των πρώτων εκλογών του Μαΐου του 2023. Άρα, το πρώτο που θέλω να πω, ας μη βιαζόμαστε». Για να προσθέτει ότι δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη οι ευρωεκλογές με τις βουλευτικές εκλογές. «Στο δια ταύτα, πεποίθησή μας είναι ότι αν καταφέρουμε, υλοποιήσουμε το Πρόγραμμά μας και κυρίως κάποιους πολύ συγκεκριμένους στόχους, όπως είναι για παράδειγμα το εισόδημα των πολιτών [...], αν ανέβει ο μέσος μισθός αντίστοιχα στα 1500, υλοποιήσουμε όλα αυτά που έχουμε ξεκινήσει για τα νοσοκομεία, τους διορισμούς των γιατρών και όλα τα υπόλοιπα, τότε οι πολίτες θα κρίνουν όχι σε μία λογική δημοσκόπησης, θα κρίνουν σε μία λογική πραγματικότητας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Μαρινάκης είπε ακόμη ότι υπάρχουν διάφορες εισηγήσεις προς τον Πρωθυπουργό, ωστόσο τον κ. Μητσοτάκη «τον απασχολεί η υλοποίηση του κυβερνητικού Προγράμματος, η επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά και η μεγαλύτερη δυνατή κατοχύρωση της αξιοπιστίας του, απέναντι στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» Πρόσθεσε ότι αυτή είναι και μια συζήτηση η οποία αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά [...] οπότε, καλύτερο είναι να μιλάμε για τις εκλογές όταν έρθει η ώρα των εκλογών».

Υπογράμμισε ότι είναι διαχρονική θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη οι σταθερές κυβερνήσεις και πως «μια χαρά μπορούμε να περνάμε σημαντικά νομοσχέδια, ακόμα και, δυστυχώς, και κάποια τα οποία έπρεπε να είναι κοινής αποδοχής. Δυστυχώς, μόνοι μας, ευτυχώς τα περνάμε, με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχουμε. Θεωρώ ότι είναι και λίγο αλαζονικό να λέμε, μακάρι να είχαμε και 170 και 180 έδρες».

Ερωτηθείς για την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή χθες στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «
Εγώ έχω μία αρχή, την οποία, μάλιστα, την ακολουθώ γιατί, έχοντας αυτά τα καθήκοντα δίπλα στον Πρωθυπουργό, είναι και η αρχή την οποία μας έχει μεταδώσει και ο ίδιος, να μην υποτιμάμε ποτέ κανέναν και να ακούμε να ακούμε με σεβασμό τους πολίτες, πάντοτε με ένα όριο της ύβρις και της συκοφαντίας - αυτό είναι εκτός προφανώς συζήτησης -και στο τέλος της ημέρας να προσπαθούμε να απευθυνόμαστε στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Άρα, ως προς αυτή την άποψη, εγώ θα συμφωνήσω. Ακόμα και κάποιος αν είναι πολύ σφοδρός πολέμιος, χωρίς, βέβαια, να βρίζει και συκοφαντεί, πρέπει να ακούσει αυτό το οποίο θέλεις να κάνεις. Πρέπει να ακούσει τα επιχειρήματά σου και να μην τον βάζεις a priori απέναντι με μία ταμπέλα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν, όπως είπα κι εγώ, κάποια όρια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η ψήφος για τον Προϋπολογισμό είναι διαχρονικά μία έμμεση ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση για να προσθέσει απαντώντας στις σχετικές φήμες περί καταψήφισης από τον Α. Σαμαρά: «Κακώς έχει προκύψει ένα τέτοιο θέμα, που δεν προκύπτει από καμία πλευρά και κανέναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. [...] Και επειδή δεν μιλάμε με όρους διαγραφών, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, είναι η απάντηση. [...] Και νομίζω ότι αδικεί αυτή η συζήτηση και έναν άνθρωπο ο οποίος έχει υπάρξει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός της χώρας και ούτε ο ίδιος ποτέ, έστω και εμμέσως, έχει θέσει τέτοιο θέμα».

Τέλος, ως προς το σε ποια περιφέρεια θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Αυτό είναι μία απόφαση του Πρωθυπουργού, έχω την τιμή πραγματικά και νομίζω χρωστάω για την εμπιστοσύνη και στο κόμμα και έχω μάθει να σέβομαι τους ανθρώπους, οι οποίοι μου έχουν δώσει αυτές τις ευκαιρίες, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, οπότε είναι κάτι που θα ειπωθεί όταν αποφασίσει ο Πρωθυπουργός, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Έχω μάθει στη ζωή μου, παράλληλα με τη δουλειά μου, δουλεύω από τότε που πήρα το πτυχίο μου, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι, δεν είναι κάτι το οποίο διεκδικώ συγχαρητήρια, από τη δουλειά μου ζω, δικηγόρος είμαι, τώρα σε αναστολή βέβαια, έχω μάθει όμως στην πολιτική ότι όλα πρέπει να καταλήγουν σε μία κάλπη. Πρέπει στο τέλος της ημέρας να είμαστε αιρετοί και μάλιστα αυτό το παράδειγμα ο πρώτος που το έχει δώσει είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκλέγεται, ο κόσμος είναι αυτός που αποφασίζει κάθε φορά, οπότε είναι δεδομένο ότι και εγώ θέλω τις επόμενες βουλευτικές εκλογές να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών, το πού, θα το αποφασίσει ο μόνος αρμόδιος, που είναι ο πρόεδρος μα»ς.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρινάκης, -Τι, Καραμανλή-Σαμαρά,marinakis, -ti, karamanli-samara