Μασκ vs Μαδούρο; Ο δισεκατομμυριούχος αποδέχθηκε πρόκληση του προέδρου της Βενεζουέλας να παλέψουν live

Ο Έλον Μασκ σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Νικολάς Μαδούρο να παλέψουν σε αγώνα live αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αποκάλεσε «δικτάτορα» τον πρόεδρο της Βενεζουέλας και τον κατηγόρησε για «μεγάλη εκλογική απάτη».

«Δέχομαι», είπε στην πλατφόρμα του ο ιδιοκτήτης του Χ και αφεντικό της Tesla και της Space X προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αντιπαλότητα του Μασκ με τον Μαδούρο κλιμακώνεται εδώ και κάποιο διάστημα εν μέσω πολιτικών αναταραχών στη Βενεζουέλα. Ο αριστερός Μαδούρο, η πρόσφατη νίκη του οποίου στις προεδρικές εκλογές αμφισβητείται έντονα, βρήκε ένα νέο εχθρό στο πρόσωπο του καπιταλιστή και υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ, Μασκ. Τον έχει κατηγορήσει ότι ενορχηστρώνει επιθέσεις κατά της Βενεζουέλας, υποστήριζοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος κρύβεται πίσω από μια κυβερνοεπίθεση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE), που τον κήρυξε προ ημερών νικητή των εκλογών χωρίς να δώσει λεπτομερή στοιχεία στη δημοσιότητα.

Μετά τα δημόσια σχόλια του Μασκ εναντίοντου ο Μαδούρο απάντησε: «τα μέσα κοινωνικήςδικτύωσης δημιουργούν μια εικονικήπραγματικότητα. Και ποιος την ελέγχει.Ο αρχιεχθρός μας, ο διαβόητος Έλον Μασκ.Θέλεις να παλέψουμε; Ας το κάνουμε, ΈλονΜασκ. Είμαι έτοιμος. Δεν σε φοβάμαι. Αςπαλέψουμε όπου θέλεις», είπε.

Μασκ: «Αν νικήσω ο Μαδούρο θα παραιτηθείαπό δικτάτορας. Αν χάσω, θα τον στείλωδωρεάν στον Άρη»

Ο Μασκ βγήκε στην πλατφόρμα του, αποδέχθηκε την πρόκληση και απάντησε σε πολλούς που σχολίασαν την είδηση. Σε μια ανάρτησή του χαρακτήρισε «μεγαλόσωμο» τον Μαδούρο, πετώντας μπηχτές κατά του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Ο Μαδούρο είναι μεγαλόσωπος καιπιθανώς ξέρει να παλεύει, άρα θα είναιπραγματικός αγώνας. Ο Ζουκ είναιμικρόσωμος, άρα θα ήταν σύντομος ο αγώναςlol», έγραψε.

«Αν νικήσω, θα παραιτηθεί από δικτάτοραςτης Βενεζουέλας. Αν νικήσει, θα τονστείλω δωρεάν στον Άρη», κόμπασε ο Μασκ.

Μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Βενεζουέλα ο Μασκ τα χαρακτήρισε «παρωδία» και αποκάλεσε «δικτάτορα» τον Μαδούρο, ενώ ανήρτησε μια ανακοίνωση του 2020 από την Αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών για την απαγγελία κατηγοριών κατά του Μαδούρο για διακίνηση ναρκωτικών, που περιλάμβανε και αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

Ο Μαδούρο απάντησε οργισμένα: «Θέλεινα έρθει εδώ με τα όπλα του κι έναν στρατόγια να εισβάλει στη Βενζουέλα. ΈλονΜασκ, καλά που έδειξες το πρόσωπό σου,γιατί γνωρίζαμε ότι εσύ κρυβόσουν πίσωαπ’ όλα με τα λεφτά και τους δορυφόρουςσου».

Κι ο Μασκ αντέτεινε στα ισπανικά. «Κι ένα γαϊδούρο ξέρει περισσότερα από τον Μαδούρο». Αργότερα ζήτησε συγγνώμη, αλλά πρόσθεσε σαρκαστικά: «Συγγνώμη που συνέκρινα το φτωχό γαϊδούρι με τον Μαδούρο. Ήταν προσβολή για το ζωικό βασίλειο».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μασκ, Μαδούρο, Βενεζουέλας,mask, madouro, venezouelas