Νέες αποκαλύψεις: Το υποβρύχιο Titan είχε εμφανίσει βλάβη λίγες μέρες πριν τη μοιραία κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού

Το υποβρύχιοTitan αναγκάστηκε να ματαιώσειμια κατάδυση λίγες μέρες πριν την έκρηξη,που σκότωσε τους πέντε επιβάτες του,ενώ εξερευνούσαν το ναυάγιο του Τιτανικού,αποκάλυψε πρώην εργαζόμενος στηνεταιρεία που διαχειριζόταν το σκάφος.

Στην κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, που διερευνά τις συνθήκες της τραγωδίας του 2023 , ο πρώην επιστημονικής διευθυντής της OceanGate, Στίβεν Ρος,

είπε ότι η προηγούμενη κατάδυση του υποβρυχίου ματαιώθηκε λόγω βλάβης σε βαλβίδα που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα επιβάτης να παραμείνει «κρεμασμένος ανάποδα», ενώ χρειάστηκε «ικανός χρόνος» για να διορθωθεί.

«Επιβάτης του υποβρυχίουβρέθηκε κρεμασμένος ανάποδα»

Ο Ρος είπε στη δημόσια ακρόαση στο Βόρειο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας ότι όταν το υποβρύχιο ανέβηκε στην επιφάνεια, έγειρε με αποτέλεσμα η πλώρη του να βρεθεί σε γωνία 45 μοιρών.

Ο ίδιος, που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στο σκάφος μαζί με τέσσερις άλλους επιβάτες, εξήγησε ότι «δεν υπήρχε τίποτε στο εσωτερικό του για να κρατηθείς». Ο χειριστής του υποβρυχίου εκείνη την ημέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OceanGate Στόκτον Ρας, που σκοτώθηκε στην έκρηξη λίγες μέρες, αργότερα, «έπεσε στο πίσω διάφραγμα», είπε ο Ρος.

«Οι υπόλοιποι επιβάτες σωριάστηκαν κάτω. Κατέληξα να στέκομαι στο πίσω διάφραγμα", συνέχισε. «Ένας επιβάτης κρεμόταν ανάποδα και οι άλλοι δύο κατάφεραν να στριμωχτούν στη θυρίδα της πλώρης».

Ο ίδιος είπεότι κανείς δεν τραυματίστηκε στοπεριστατικό, αλλά ότι μέσα στον στενόκαι περιορισμένο χώρο τουυποβρυχίου «ήταν άβολακαι δυσάρεστα και χρειάστηκε αρκετόςχρόνος για να διορθωθεί το πρόβλημα» -τουλάχιστον μία ώρα, σύμφωνα με τονίδιο.

Άγνωστο αν επιθεωρήθηκε τουποβρύχιο μετά το συμβάν

ΟΣτίβεν Ρος πρόσθεσε ότι δεν γνώριζεκατάπόσον τουποβρύχιο επιθεωρήθηκε για ζημιές μετάτο συμβάν.

Ενώ τόνισε ότι ο CEOτης εταιρείας, Ρας,«αναστατώθηκε» από τοπεριστατικό. Ο Ρας καιάλλοι τέσσεριςεπιβάτες καταδύθηκαν μετο υποβρύχιο Titanστις 18 Ιουνίου 2023, για ναδουν από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού στονβυθό του Ατλαντικού Ωκεανού.

Ωστόσο, χάθηκε κάθε επαφή μαζίτους λιγότερο από δύο ώρες μετά τηνέναρξη της κατάδυσης.

Στη συνέχεια στήθηκε μια τεράστια επιχείριση διάσωσης με την ελπίδα ότι το υποβρύχιο είχε χάσει την πρόωση και βολόδερνε ακυβέρνητο σε βάθος σχεδόν τεσσάρων χιλιομέτρων στα βάθη του βόρειου Ατλαντικού.

Λίγα 24ωρα αργότερα κατέστη σαφές ότι το Titan καταστράφηκε από μια τεράστια εσωτερική έκρηξη. Τα θύματα -εκτός του Ρας στο σκάφος επέβαιναν ο Βρετανός εξερευνητής Χάμις Χάρντινγκ, ο Γάλλος ειδικός στα υποβρύχια Πολ Ανρί Ναρζολέ, ο πακιστανικής καταγωγής Βρετανός μεγιστάνας Σαχζάντα Νταγούντ και ο γιος Σουλεμάν - πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν ακαριαία.

Η οικογένεια του Ναρζολέ έσυρε την OceanGate στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση 50 εκατ. δολαρίων για εγκληματική αμέλεια.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, Titan, Τιτανικού,nees, Titan, titanikou