Νέες καταγγελίες-σοκ για τον Αλ Φαγιέντ: Άλλες 65 γυναίκες τον κατηγορούν για βιασμό -Ανατριχιαστικές μαρτυρίες

Άλλες 65 γυναίκες κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

Δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους αυτά που καταγγέλλουν γυναίκες που φέρονται να έπεσαν θύματα του μεγιστάνα. Οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως προκαλούν πραγματικό τρόμο.

Κι άλλες γυναίκες επικοινώνησαν με το BBC λέγοντας ότι κακοποιήθηκαν από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, με τους ισχυρισμούς να εκτείνονται πολύ πέρα από το Harrods και μέχρι το 1977. Οι αφηγήσεις τους περιλαμβάνουν νέες λεπτομέρειες για σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και βιασμό, που στάλθηκαν στο BBC τις εβδομάδες που ακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Al Fayed: Predator at Harrods».

Οι καταγγελίες και οι σοκαριστικές μαρτυρίες υποδηλώνουν ότι ο Αλ Φαγιέντ ο οποίος πέθανε πέρυσι, χρησιμοποιούσε ένα ευρύτερο φάσμα τακτικών κακοποίησης και στοχοποιούσε επίσης γυναίκες που εργάζονταν εκτός των επιχειρήσεών του. Αρκετές από τις γυναίκες που ερωτήθηκαν από το BBC ισχυρίζονται ότι προσλήφθηκαν από τον μεγιστάνα με ψευδείς προφάσεις σε ρόλους στο οικιακό προσωπικό του δισεκατομμυριούχου και στη συνέχεια έγιναν αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον ίδιο - μεταξύ άλλων και στην έπαυλή του στο Oxted.

Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον Αλ Φαγιέντ

Στην πρώτη καταγγελία για κακοποίηση που άκουσε το BBC, μια γυναίκα λέει ότι δέχθηκε επίθεση από τον Αλ Φαγιέντ στο Ντουμπάι το 1977, οκτώ χρόνια πριν από την αγορά του Harrods που τον βοήθησε να γίνει δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η γυναίκα περιγράφει ότι ο Αλ Φαγιέντ την παρακολουθούσε και την απειλούσε. Γυναίκες που εργάζονταν στα Harrods λένε ότι αργότερα εφάρμοσε παρόμοιες τακτικές εκφοβισμού μέσω μιας ομάδας προσωπικού ασφαλείας.

Από τις 65 γυναίκες που επικοινώνησαν με το BBC για να μοιραστούν τις αφηγήσεις τους για κακοποίηση, 37 από αυτές λένε ότι είχαν εργαστεί στο Harrods. Σε απάντηση των ερευνών του BBC, η εταιρεία είπε: «Από την προβολή του ντοκιμαντέρ, μέχρι στιγμής υπάρχουν 200+ άτομα που βρίσκονται τώρα στη διαδικασία για να διευθετήσουν τις αξιώσεις τους απευθείας με την επιχείρηση».

Το BBC έχει επίσης μιλήσει με γυναίκες που δεν εργάζονταν για τον Αλ Φαγιέντ και οι οποίες λένε ότι τις προσέγγισε και τους επιτέθηκε. Μια γυναίκα είπε ότι εργαζόταν σε ένα ανθοπωλείο στο Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν την εντόπισε ένας από την ομάδα του επιχειρηματία. Σε ηλικία 21 ετών τότε, λέει ότι την πήγαν στο Ritz του Παρισιού για μια υποτιθέμενη συνέντευξη για δουλειά, όπου ο Αλ Φαγιέντ της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Μια πρώην μακιγιέζ του BBC δήλωσε επίσης ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Αλ Φαγιέντ όταν εργαζόταν σε ένα επεισόδιο του «Clothes Show» το 1989, στο οποίο ο δισεκατομμυριούχος έδινε συνέντευξη στη Villa Windsor, το σπίτι του στο Παρίσι.

«Με κρατούσαν φυλακισμένη»

Μια από τις καταγγέλλουσες, η οποία κατονομάζεται ως Μάργκοτ, χωρίς να είναι το πραγματικό της όνομα, ήταν 19 ετών όταν ανταποκρίθηκε σε μια αγγελία εργασίας στο περιοδικό The Lady το 1985, για μια θέση ως νταντά και γκουβερνάντα στο Σάρεϊ,.

Υπέβαλε την αίτησή της και μια φωτογραφία, όπως της ζητήθηκε. Έχοντας εργαστεί ως νταντά στο παρελθόν, θυμάται ότι της φάνηκε περίεργο το γεγονός ότι στο τέλος της συνέντευξής της ρωτήθηκε «αν είχα φίλο ή αν είχα ποτέ φίλο». «Είπα όχι… [Ο υπεύθυνος της συνέντευξης] φάνηκε ανακουφισμένος με αυτό», δήλωσε στο BBC.

Μόνο όταν της προσφέρθηκε η δουλειά, της είπαν ότι ο ρόλος της ήταν με τον Αλ Φαγιέντ και την οικογένειά του, στην έπαυλή τους Barrow Green Court στο Oxted. Η μητέρα της την ενθάρρυνε να κάνει μια δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα. «Θυμάμαι ότι με οδηγούσαν με μια λιμουζίνα με σοφέρ μέσα από τις απίστευτα εντυπωσιακές πύλες εισόδου στο Barrow Green Court και το μακρύ δρομάκι μέχρι ένα τεράστιο σπίτι από τούβλα» Μέσα, η Μάργκοτ είπε ότι την οδήγησαν σε ένα μικρό, αμυδρά φωτισμένο δωμάτιο, το οποίο είχε ένα μονό κρεβάτι, ένα γραφείο και ένα εσωτερικό τηλέφωνο.

Σύντομα έμαθε να φοβάται τον ήχο του κουδουνίσματος και τον Αλ Φαγιέντ να την καλεί. Περιμένοντας να δει τα παιδιά, έφτανε και τον έβρισκε μόνο του. Τότε, λέει, άρχισαν οι επανειλημμένες σεξουαλικές επιθέσεις.

«Η δουλειά απλά δεν υπήρχε. Δεν χρειαζόταν νταντά. Δεν ήθελε νταντά», δήλωσε στο BBC. Για πέντε ημέρες, η Μάργκοτ λέει ότι είδε τα παιδιά μόνο δύο φορές και δεν της επιτρεπόταν να αλληλεπιδράσει μαζί τους. Αντιθέτως, ο Αλ Φαγιέντ την κακοποιούσε σεξουαλικά σε διαφορετικά σημεία του κτήματος, όπως η εσωτερική πισίνα, οι κήποι και το γραφείο. Ένιωθε παγιδευμένη.

«Μόλις μπεις στο σπίτι, δεν μπορείς να βγεις. Πρέπει να κατέβεις ένα μακρύ δρόμο και να περάσεις από μεγάλες πύλες στο κάτω μέρος. Πρέπει να δώσει άδεια για να ανοίξουν οι πύλες», δήλωσε στο BBC. Τις πρώτες πρωινές ώρες μια μέρα, λέει ότι ο μεγιστάνας μπήκε στο δωμάτιό της, μπήκε στο κρεβάτι της, την πίεσε στον τοίχο και τη βίασε. Αφού έφυγε από το δωμάτιό της, μάζεψε αμέσως τη βαλίτσα της και είπε στον Αλ Φιαγιέντ αργότερα την ίδια μέρα ότι ήθελε να φύγει και ότι δεν καταλάβαινε γιατί βρισκόταν εκεί. Εκείνος όμως αρνήθηκε και της είπε ότι η περιγραφή της δουλειάς θα «γινόταν πολύ πιο ξεκάθαρη με τον καιρό». Της είπε να δώσει άλλες 24 ώρες, ότι θα της αγόραζε σπίτι και θα της έδινε περισσότερα χρήματα. Λέει ότι θύμωσε πολύ όταν του είπε ξανά ότι ήθελε να φύγει.

«Κρατήθηκα στο Barrow Green Court, παρά τη θέλησή μου, ως κρατούμενη για αρκετές ημέρες και εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι ήμουν πολύ τυχερη που απέδρασα». Λέει ότι τελικά την άφησε να φύγει, αλλά καθώς έφευγε ένα μέλος του προσωπικού της είπε να «μην πω τίποτα για όσα που πέρασα εδώ, αλλιώς η ζωή μου θα γινόταν πολύ δύσκολη».

«Κοιτάζοντας πίσω, πιστεύω ότι προσλήφθηκα καθαρά ως πιθανή ερωτική σύντροφος ή παιχνιδάκι για τον Αλ Φαγιέντ εξ ου και οι ερωτήσεις στη συνέντευξη για να διαπιστωθεί αν ήμουν παρθένα», δήλωσε η γυναίκα.

«Ήμουν εγώ η αρχή;»

Το BBC έχει ακούσει επίσης μαρτυρίες από άλλες γυναίκες που λένε ότι προσλήφθηκαν ως νταντάδες, σεφ και υπηρέτριες, οι οποίες λένε ότι κακοποιήθηκαν στις ιδιωτικές κατοικίες του. Και αυτές πιστεύουν ότι προσλήφθηκαν με ψεύτικα προσχήματα.

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση για τις καταγγελίες περί κακοποίησης του Αλ Φαγιέντ, ήρθαν ξανά στην επιφάνεια μνήμες που η Σίνα προσπαθούσε να ξεχάσει επί 47 χρόνια.

Παραιτήθηκε από το δικαίωμά της στην ανωνυμία για να μοιραστεί την ιστορία της. «Άκουγα ημερομηνίες, αλλά ήταν πριν από αυτό. Ήμουν πριν από αυτό», δήλωσε στο BBC.

Άρχισε να αναρωτιέται: «Ήμουν εγώ η αρχή;»

Η Σίνα ήταν 25 ετών και εργαζόταν σε μια τράπεζα στο Ντουμπάι όταν γνώρισε για πρώτη φορά τον Αλ Φαγιέντ, αφού μετακόμισε εκεί για τη δουλειά του συζύγου της στον τομέα των κατασκευών. Λέει ότι οι επισκέψεις του ως πελάτης έγιναν πιο τακτικές και άρχισε να ρωτάει για την προσωπική της ζωή και το επαγγελματικό της ιστορικό, προτού της προτείνει μια συνάντηση για μια πιθανή δουλειά μαζί του.

Καθώς καθόταν στην άλλη πλευρά του γραφείου του, η Σίνα λέει ότι άρχισε να περπατάει και ήρθε από πίσω της. «Καθώς γύρισα, τα χέρια του πέρασαν από τους ώμους μου. Τα χέρια του ήταν παντού πάνω μου».

Η γυναίκα αποκάλυψε ότι ο μεγιστάνας της επιτέθηκε σεξουαλικά και όταν προσπάθησε να φύγει της έκλεισε την πόρτα. Λέει ότι τον χαστούκισε και τελικά κατάφερε να τον προσπεράσει, αλλά εκείνος της είπε: «Μπορεί να το μετανιώσεις αυτό».

Η Σίνα είπε ότι ο Αλ Φαγιέντ στη συνέχεια την παρακολουθούσε συνεχώς,

«Σε μια περίπτωση μου είπε: "Σε προειδοποίησα ότι θα το μετανιώσεις… έχεις παρατηρήσει ότι είμαι πάντα εκεί;"».

Η ίδια δήλωσε ότι αυτό συνέβη περίπου 20 φορές και σε ορισμένες περιπτώσεις την ακολουθούσε και την χούφτωνε ξανά.

«Προσευχόμουν συνεχώς να το δει κάποιος άλλος να συμβαίνει, σκεπτόμενη ότι αν το δει κάποιος άλλος να συμβαίνει, είναι αληθινό και κάποιος θα κάνει κάτι», πρόσθεσε.

Αργότερα, ανακάλυψε ότι είχε φύγει από το Ντουμπάι και δήλωσε ότι ένιωσε πως μπορούσε να αναπνεύσει ξανά. Μόνο το 2015, όταν η υγεία του εκλιπόντος πρώην συζύγου της άρχισε να επιδεινώνεται, του είπε τελικά τι συνέβη. «Του το είπα γιατί ήξερα ότι πλησίαζε προς το τέλος της ζωής του. Και ένιωσα ότι έπρεπε να το μάθει. Γιατί ήταν το μόνο μυστικό που είχα κρατήσει ποτέ από εκείνον». Η Σίνα είπε ότι αυτό που συνέβη την κάνει να θυμώνει τώρα, και ότι το μεγαλύτερο παράπονό της είναι ότι δεν μίλησε νωρίτερα πριν πεθάνει ο Αλ Φαγιέντ.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες -σοκ, Αλ Φαγιέντ, Άλλες 65, -Ανατριχιαστικές,nees -sok, al fagient, alles 65, -anatrichiastikes