Ντόναλντ Τραμπ: Γέμισε το Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν ως ο «σωτήρας» της Αμερικής -Νέο ρατσιστικό παραλήρημα

Με τα κόκκινα καπελάκια των υποστηρικτών του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, γέμισε εχθές το Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ως ο «σωτήρας» των ΗΠΑ, τις οποίες «κατέστρεψε» η Κάμαλα Χάρις, σε μια προεκλογική συγκέντρωση

που σημαδεύτηκε από προσβολές εις βάρος των μεταναστών και κυρίως των Πορτορικανών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, διασημότητα της Νέας Υόρκης επί δεκαετίες, ήθελε να εκμεταλλευθεί αυτή την ευκαιρία, «στο πιο διάσημο στάδιο του κόσμου» χωρητικότητας 20.000 ατόμων, για να παρουσιάσει τα τελευταία του επιχειρήματα κατά της αντιπάλου του Κάμαλα Χάρις, αν και η τελευταία φορά που η πολιτεία της Νέας Υόρκης υποστήριξε Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο ήταν το 1984.

Ο ίδιος,μίλησε για πολύ ώρα στα σχέδιά του νασταματήσει την παράτυπη μετανάστευσηκαι να απελάσει μετανάστες, τους οποίουςχαρακτήρισε «κακούς και αιμοδιψείςεγκληματίες». «Την πρώτη ημέρα (τηςπροεδρίας μου) θα ξεκινήσω το μεγαλύτεροπρόγραμμα απέλασης στην αμερικανικήιστορία», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος.«Θα σώσω κάθε πόλη και κωμόπολη που έχεικατακλυστεί και καταληφθεί» από τουςμετανάστες, εξήγησε, προκαλώντας τονενθουσιασμό των παρευρισκόμενων.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη Χάρις «άτομο με χαμηλή νοημοσύνη», κατηγορώντας την ότι «κατέστρεψες τη χώρα (...) Κάμαλα απολύεσαι, φύγε!».

Ο 78χρονοςπρώην πρόεδρος δεσμεύθηκε να απαγορεύσειτις πόλεις-καταφύγια για τους παράτυπουςμετανάστες, οι οποίες αρνούνται νασυνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές αρχέςκαι να εφαρμόσουν τη μεταναστευτικήπολιτική. Υποσχέθηκε επίσης να επικαλεστείνόμο του 1798 περί του «ξένου εχθρού» καινα απελάσει όλους τους μετανάστες πουέχουν ποινικό μητρώο.

Ρατσιστικάκαι μισογυνικά σχόλια για να «ζεσταθεί»το κοινό στην προεκλογική συγκέντρωσητου Ντόναλντ Τραμπ

Ένας μακρύςκατάλογος ομιλητών, από τον πρώηνπαλαιστή Χαλκ Χόγκαν και τον πρώηνπαρουσιαστή του Fox News Τάκερ Κάρλσον, ωςτον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης ΡούντιΤζουλιάνι, τον πρώην ανεξάρτητο υποψήφιογια τις προεδρικές εκλογές Ρόμπερτ Φ.Κένεντι Τζούνιορ και τους γιους τουΤραμπ, τον Έρικ και τον Ντον Τζούνιορ,άνοιξαν την εκδήλωση. Κάποιοι, μάλιστα,έκαναν ρατσιστικά και μισογυνικά σχόλιαγια να «ζεστάνουν» το κοινό.

Ο Τζουλιάνι,πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ,ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η Χάρις «βρίσκεταιστο πλευρό των τρομοκρατών» στον πόλεμομεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Από τη σκηνήένας σύμβουλος του Τραμπ, ο Στίβεν Μίλερπου ανήκει στην σκληρή δεξιά, τόνισεότι «η Αμερική είναι για τους Αμερικανούςκαι μόνο για τους Αμερικανούς», ενώ ο60χρονος Ντέιβιντ Ρεμπ, ένας ένθερμοςυποστηρικτής του Τραμπ εργαζόμενος σεεταιρεία καθαριότητας και κάτοικοςΚουίνς, χαρακτήρισε τη Χάρις «αντίχριστο»και κράτησε έναν σταυρό μπροστά στοπλήθος που χειροκροτούσε.

Ο κωμικόςΤόνι Χίντσκλιφ ειρωνεύτηκε ότι στουςισπανόφωνους «αρέσει να κάνουν μωρά»και αποκάλεσε το Πουέρτο Ρίκο, αμερικανικόέδαφος στην Καραϊβική, «νησί σκουπιδιώνπου επιπλέει στη μέση του ωκεανού».

Η ΝτανιέλΆλβαρες, σύμβουλος στην προεκλογικήεκστρατεία του Τραμπ, δήλωσε στο Reutersότι το αστείο για το Πουέρτο Ρίκο «δεναντικατοπτρίζει τις απόψεις του προέδρουΤραμπ ή της προεκλογικής του εκστρατείας».

Οι κάτοικοιτου Πουέρτο Ρίκο είναι Αμερικανοίπολίτες, αλλά δεν μπορούν να ψηφίσουνστις εκλογές στις ΗΠΑ. Ωστόσο εκατομμύριαΠορτορικανοί που έχουν μετοικήσει στηνηπειρωτική χώρα μπορούν να ψηφίσουνκαι μεγάλη κοινότητά τους ζει στηναμφίρροπη πολιτεία Πενσιλβάνια.

Νωρίτεραχθες η Χάρις επισκέφθηκε πορτορικάνικοεστιατόριο στη Φιλαδέλφεια, τη μεγαλύτερηπόλη της Πενσιλβάνια, και ανήρτησεβίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσηςμε το οποίο δεσμεύθηκε «να επενδύσειστο μέλλον του Πουέρτο Ρίκο».

Το 2016 ηαντίπαλος του Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον,τον είχε κατηγορήσει ότι «αναπαρέστησε»μια φιλοναζιστική συγκέντρωση που είχεπραγματοποιηθεί στο Μάντισον ΣκουέρΓκάρντεν το 1939, πριν το ξέσπασμα του Β’Παγκόσμιου Πολέμου.

Οι επικριτέςτου Ρεπουμπλικάνου τον κατηγορούν εδώκαι καιρό ότι ενισχύει τους υπέρμαχουςτης ανωτερότητας της λευκής φυλήςχρησιμοποιώντας ρατσιστική φρασεολογία.

«Σήμερα αυτόείναι το σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ»,δήλωσε ο Χαλκ Χόγκαν χθες. Απέρριψεεξάλλου τις κατηγορίες ότι ο Ρεπουμπλικάνοςείναι φασίστας: «Δεν βλέπω ναζί εδώ»,είπε.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο οποίος στηρίζει την επανεκλογή του Τραμπ μέσω της πλατφόρμας του Χ και της τεράστιας περιουσίας του, έγινε δεκτός από το πλήθος που φώναζε: «Έλον, Έλον». «Αυτή η θετική ενέργεια είναι η ουσία της Αμερικής», απάντησε.

Ο Τραμπ στηνομιλία του ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοίβρίσκονται σε χειρότερη κατάστασησήμερα σε σχέση με πριν τέσσερα χρόνια.Ανακοίνωσε νέα πολιτική για την παροχήφοροαπαλλαγών για όσους φροντίζουνέναν γονέα ή άλλο μέλος της οικογένειάςτους.

Μάλιστα,καυχήθηκε για την εξωτερική πολιτικήτου στη διάρκεια της προεδρίας του καιτόνισε ότι όσο είναι πρόεδρος δεν θαξεκινήσει νέους πολέμους. Αν και πρόσθεσεότι αν ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ καιΚίνας, «θα τους σκίσουμε».

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Χάρις και τον Τραμπ να δίνουν μάχη στήθος με στήθος στις αμφίρροπες πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Ήδη σε όλη τη χώρα έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 38 εκατ. άνθρωποι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντόναλντ Τραμπ, Γέμισε, Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν, Αμερικής -Νέο,ntonalnt trab, gemise, mantison skouer gkarnten, amerikis -neo