Ο Ζελένσκι παραδέχεται για πρώτη φορά δημόσια τις επιθέσεις στο Κουρσκ – Για ποιο λόγο διεξάγεται η επιχείρηση

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε δημόσια σήμερα για πρώτη ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, λέγοντας ότι η επιχείρηση είναι μέρος της κίνησης του Κιέβου να αποκαταστήσει δικαιοσύνη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ζελένσκι, αναφερόμενος για πρώτη φορά στην ουκρανική στρατιωτική επιχείρηση, τόνισε συγκεκριμένα ότι το Κίεβο επιδιώκει να «μετατοπίσει τον πόλεμο» μέσα στη Ρωσία, εν μέσω της εισβολής ουκρανικών στρατευμάτων

στο Κουρσκ, που ξεκίνησε την Τρίτη και η οποία δεν είχε μέχρι στιγμής σχολιαστεί από το Κίεβο.

Τι δήλωσε ο Ζελένσκι στο τηλεοπτικό μήνυμά του

«Σήμερα,σε πολλές περιπτώσεις, ο στρατηγόςΣίρσκι (σ.σ. αρχηγός γενικού επιτελείουενόπλων δυνάμεων) έδωσε αναφορά για τομέτωπο, για τις ενέργειές μας και τημετατόπιση του πολέμου στο έδαφος τουεπιτιθέμενου (...). Η Ουκρανία αποδεικνύειότι μπορεί να αποκαταστήσει δικαιοσύνηκαι να ασκήσει την απαραίτητη πίεση:πίεση στον επιτιθέμενο», δήλωσε οΖελένσκι στο καθημερινό βραδινότηλεοπτικό μήνυμά του.

Ούτεο Ζελένσκι ούτε ο ουκρανικός στρατόςπαρείχαν περισσότερες λεπτομέρειεςσχετικά με την τρέχουσα κατάσταση τηςπροέλασης των ουκρανικών στρατευμάτωνστο ρωσικό έδαφος.

ΟΟυκρανός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδαείχε αποφύγει να επιβεβαιώσει ρητώςτην επιχείρηση και κάνοντας έμμεσεςαναφορές είχε δηλώσει πως ο ουκρανικόςστρατός μπορεί «να αιφνιδιάζει» και ναπετυχαίνει αποτελέσματα και πως η «Ρωσίαέφερε τον πόλεμο στη γη μας και θα πρέπεινα αισθανθεί τι έχει κάνει».

Στην αντεπίθεση η Ρωσία: Ξεκινά «αντιτρομοκρατική επιχείρηση»

Η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως άρχισε να διεξάγεται «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» σε τρεις περιφέρειες οι οποίες γειτονεύουν με την Ουκρανία, μερικές ημέρες μετά τη μεγαλύτερη εισβολή ουκρανικών στρατευμάτων στη ρωσική επικράτεια από το ξέσπασμα του πολέμου.

Περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία στη περιφέρεια Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζελένσκι, Κουρσκ –,zelenski, koursk –