Οι «χρυσές» business του Γιάννη Αντετοκούνμπο εκτός παρκέ -Οι συμφωνίες με εταιρείες και οι δικές του επιχειρήσεις

Οι 38 πόντοι που σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέναντι στους Σικάγο Μπούλς δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν την νίκη στους Μιλγουόκι Μπάκς, στον πρόσφατο αγώνα.

Ο «Greek Freak» έκανε ό,τι ήταν δυνατόν στο παρκέ, δικαιολογώντας, για πολλοστή φορά, και τον λόγο που βρίσκεται στο νούμερο 4 της λίστας Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του ΝΒΑ. Οι χρηματικές απολαβές του θα αγγίξουν για το 2024 τα 93,8 εκατ. δολάρια.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ

του ΝΒΑ έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε «μηχανή» που διαρκώς κόβει χρήμα, αφού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναμένεται αυτή τη σεζόν να γίνει πλουσιότερος κατά 48,8 εκατομμύρια δολάρια, μόνο από την δόση του 5ετούς super max συμβολαίου του με τους Μιλγουόκι Μπακς

Στο παραπάνω ποσό δεν υπάρχουν τα έσοδα από τους προσωπικούς χορηγούς και τις επενδύσεις που έχει κάνει ο Greek Freak. Αθροίζοντάς τα ο πρωταθλητής και δις MVP του ΝΒΑ τα έσοδά του αναμένεται να ξεπεράσουν τα 93 εκατομμύρια δολάρια κάτι που τον κατατάσσει ανάμεσα στους 4 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου!

Οι «χρυσές» business του Αντετοκούνμπο εκτός παρκέ

Μετά την υπογραφή του super max συμβολαίου με τους Μιλγουόκι Μπάκς τον Δεκέμβριο του 2020 που θα του αποφέρουν πάνω από 220 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026 ο διεθνής Έλληνας φόργουοντ των «Ελαφιών» έχει υιοθετήσει την φιλοσοφία του «money never sleeps». Έτσι συνεχώς αναζητά νέες πηγές εσόδων.

Ίδρυσε με τα αδέλφια του πέρσι το καλοκαίρι μια νέα εταιρεία, την Ante. Inc. Μια holding ουσιαστικά, στην οποία συγκεντρώνει όλες τις επενδύσεις και τις εμπορικές συμφωνίες ή χορηγίες, με τον Γιάννη σε ρόλο προέδρου και μέλη του Δ.Σ. τους Θανάση, Κώστα, Αλεξ. Εκεί ξεχωρίζει η χορηγία του βασικού υποστηρικτή τον κολοσσό της παγκόσμιας υπόδησης και ένδυσης NIKE.

Από την πρώτη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε στα παρκέ του ΝΒΑ η εταιρεία είναι μαζί του. Το πρώτο του συμβόλαιο ήταν αξίας μόλις 25.000 δολαρίων για να εκτιναχθεί σήμερα στα 12 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Επιπλέον αυτής της συμφωνίας είναι και τα δικαιώματα επί των πωλήσεων των παπουτσιών με την υπογραφή του. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το έκτο μοντέλο της σειράς πιθανότητα να λανσαριστεί τις γιορτές των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς του 2025. Η κατοχύρωση παγκοσμίως το παρατσούκλι του «Greek Freak» τον βοήθησε ώστε να επεκταθεί στον κλάδο της αθλητικής ένδυσης και αξεσουάρ. Η σειρά Giannis Greek Freak Antetokounmpo περιλαμβάνεται σε μπλούζες, φούτερ, μπουφάν αθλητικές φόρμες παπούτσια, καπέλα, τσάντες, σακίδια κ.α.

Ήδη στην Ελλάδα λειτουργεί στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μαγαζί με τα προϊόντα της οικογένειας Αντετοκούνμπο. Ενώ κατάστημα με την επωνυμία Antetokounbros άνοιξε και στην Ερμού.

Παράλληλα εκτός από τον κλάδο της αθλητικής ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ ο Γιάννης και τα αδέρφια του παρέχουν και υπηρεσίες εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, αθλητικές δραστηριότητες, αθλητική εκπαίδευση και λειτουργία αθλητικών κατασκηνώσεων στον τομέα του μπάσκετ μέσω της ακαδημίας που φέρει το επίθετο της οικογένειας.

Επίσης υπάρχει η διάθεση του σήματος «Antetokounbros» γνωστό από τις διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις, ενώ τα brands Greek FR34K και FR34K βρίσκονται σε πλειάδα προϊόντων από αιθέρια έλαια και αρωματικά εκχυλίσματα για καλλυντικά μέχρι ταξιδιωτικές αποσκευές, τσάντες, ομπρέλες, πορτοφόλια, καπέλα, ενδύματα, παπούτσια κ.α. Τα έσοδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο αυξάνονται και από άλλους χορηγούς και διαφημιζόμενους όπου στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Έτσι ο Έλληνας σούπερ σταρ έχει συμφωνίες με τις Google, JBL, Meta Platforms/WhatsApp, Nabisco, Budweiser, BMW, Come Ready Foods LLC, Greek From Greece Café Cuisine, TCL, Hulu, 2K Sports, Tissot, Μυτιληναίος/Protergia, όμιλος Σαράντη να είναι μερικές από αυτές που απαρτίζουν το πορτφόλιο του διεθνή παίκτη της καλαθοσφαίρισης.

Μια από τις σημαντικές επενδύσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο πραγματοποιήθηκε στον κλάδο της υγείας και ειδικότερα της τηλεϊατρικής με την ισραηλινή start up Antidote Health. Η Antidote Health ξεκίνησε το 2020 από το Τελ Αβίβ και ουσιαστικά είναι ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης σε 24ώρη βάση σε προσιτές τιμές για τους Αμερικανούς, ανεξαρτήτως ασφάλισης. «Ο Γιάννης δεν είχε πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη ως παιδί και τώρα συστρατεύεται με όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στα εμπόδια για να αξιοποιήσουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Συμμερίζεται την πεποίθηση της Antidote Health ότι η απόκτηση υγειονομικής περίθαλψης δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί εμπόδιο για κανέναν. Θα χρησιμοποιήσουμε τη γενναιόδωρη επένδυσή του για να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες» είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης είχε πει σχετικά με την επένδυση αυτή ότι «Τα αδέρφια μου κι εγώ μεγαλώσαμε φτωχοί και περιθωριοποιημένοι. Αν και είχαμε την υποστήριξη στοργικών γονέων, η παροχή υγειονομικής περίθαλψης ήταν ένας αγώνας. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα σε οικονομικά προσιτή ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, ανεξάρτητα από τη φυλή, την τοποθεσία ή την περίστασή του».

Σημαντική είναι η επένδυση που έχει κάνει με την Ready Nutrition εταιρεία που δραστηριοποιείται στη διατροφή και ο Γιάννης έγινε συνιδιοκτήτης. Τα προϊόντα τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων βιολογικά αθλητικά ποτά, πρωτέινες σε σκόνη, σνακς, μπάρες και πρωτεινούχο νερό, διατίθενται σε επιλεγμένα παντοπωλεία, ενώ κάποια στιγμή αναμένονται και στην Ελλάδα. Στα έσοδα του Γιάννη θα πρέπει να υπολογιστούν και τα χρήματα που κέρδισε από τη συμφωνία με την Disney η οποία λανσάρισε την ταινία RISE με θέμα τη ζωή του Greek Freak από τα Σεπόλια στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Χρήματα έχει βάλει και στην start up WatchBox, μία πλατφόρμα για πολυτελή ρολόγια από δεύτερο χέρι. Αυτή η εταιρεία επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν, να πουλήσουν και να ανταλλάξουν υπερπολυτελή ρολόγια. Τον Νοέμβριο του 2021 ο Γιάννης ήταν ανάμεσα στους επενδυτές που έβαλαν κάποια εκατομμύρια στην Alt ένα νέο marketplace, που λειτουργεί με τις αγοραπωλησίες σπάνιων συλλεκτικών αντικειμένων και καρτών τύπου Panini. Στην ίδια πλατφόρμα, έχει μπει και ο Κέβιν Ντουράντ.

Από τα παρκέ του ΝΒΑ στο Fortnite και στα αμοιβαία κεφάλαια

Οι επενδύσεις του Γιάννη δεν σταματούν ποτέ. Ήδη από τα μέσα του Δεκεμβρίου του 2022 έγινε γνωστό ότι ο Greek Freak θα πρωταγωνιστεί και στην αρένα των videogames ως χαρακτήρας στο διάσημο- κυρίως στις εφηβικές ηλικίες- παιχνίδι Fortnite. Έτσι προστίθεται και αυτός στη λίστα επιφανών αθλητών που έχουν συμπεριληφθεί στη σειρά Icon Series του Fortnite, όπως ο LeBron James των Los Angeles Lakers, ο Patrick Mahomes των Kansas City Chiefs και ο Νειμάρ της Paris Saint-Germain.

Ο 29χρονος αστέρας των Μιλγουόκι Μπάκς εμφανίζεται σαν αρχαίος Έλληνας πολεμιστής. Εκτός από τις δύο στολές «Giannis Antetokounmpo Outfit» και «Hospile Giannis Outfit», οι παίκτες μπορούν να αγωνιστούν στην Dream Arena του Γιάννη. Θα μπορούν να συλλέξουν μια σειρά από αξεσουάρ με θέμα τον «Greek Freak». Σημαντική είναι η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και στο κόσμο των αμοιβαίων κεφαλαίων. Αρχές Φεβρουαρίου 2023 ίδρυσε επενδυτικό fund με τον ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Calamos Investments, Γιάννη Κουδούνη και το λανσάρισμα αμοιβαίου κεφαλαίου. Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε την εισαγωγή επενδυτικού κεφαλαίου ETF με την επωνυμία Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης είχε πει: «Οι αρχές της οικογένειας, της κοινότητας και της οικονομικής ενδυνάμωσης είναι εξαιρετικά σημαντικές για την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Θα συνεργαστώ με την Calamos για να φέρω στην αγορά ένα χρηματοοικονομικό αμοιβαίο κεφάλαιο που επενδύει για ανάπτυξη και να δημιουργήσω μια συνεργασία που προσφέρει στην κοινότητα με ουσιαστικό τρόπο».

Επίσης μέσω του family office, ANTEInc, απέκτησαν το 10% στην Ελληνικά Οινοποιεία, μια εταιρεία συμμετοχών η οποία έχει εξαγοράσει την Μπουτάρης και το φυσικό μεταλλικό νερό “Ιόλη”. Βασικός μέτοχος της Ελληνικά Οινοποιεία είναι ο όμιλος Sterner Stenhus, επικεφαλής του οποίου είναι ο Ηλίας Γεωργιάδης, που είναι μέτοχος μέσω της Sterner Stenhus, στην εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας Premia Properties. Σημαντική είναι και η παρουσία του στο real estate, με assets τις βίλες στο «Costa Navarino» και το πενταώροφο φουτουριστικό συγκρότημα στο Π. Ψυχικό, το οποίο χρησιμοποιείται από την οικογένεια.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, αλλά και άρθρα στον οικονομικό Τύπο της χώρας, θέλουν τους οικονομικούς συμβούλους της οικογένειας Αντετοκουνμπο να προτείνουν στον Γιάννη και στα αδέρφια του να ασχοληθούν επενδυτικά με τον επίκαιρο κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Παράλληλα, φέρεται να συνιστούν την επιχειρηματική είσοδο σε εταιρείες τροφίμων με βιολογικά προιόντα. Τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της οικογένειας Αντετοκουνμπο σε τοποθετήσεις κεφαλαίων στο real estate με προτεινόμενα ακίνητα σε Ευρώπη και Αμερική.

Η φιλανθρωπική δράση

Εκτός από «business” ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του έχουν και πλούσια φιλανθρωπική δράση. Μάλιστα το 2022 ο μπασκετμπολίστας των Μιλγουόκι Μπακς έλαβε Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών «για την εκτεταμένη φιλανθρωπική του δράση, η οποία αποτελεί υπόδειγμα κοινωνικής συνείδησης και ατομικής πρωτοβουλίας στον χώρο της κοινωνίας πολιτών, με ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις που αναλαμβάνει για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων στα Σεπόλια, στη γειτονιά της Αθήνας όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε την αθλητική του δραστηριότητα».

Μέσω του CAFF (Charles Antetokounmpo Family Foundation) ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος στην μνήμη του πατέρα τους, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και η μητέρα τους Βερόνικα παράγουν φιλανθρωπικό έργο σε Ελλάδα, Αμερική και Νιγηρία.

Όπως αναφέρει το ίδρυμα: «Το CAFF είναι ένα ίδρυμα με παγκόσμιο κοινωνικό αντίκτυπο που δημιουργήθηκε από την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Στο CAFF πιστεύουμε ότι η Ευκαιρία Τροφοδοτεί Δυνατότητες και στεκόμαστε πλάι σε εκείνους που ανεβάζουν τους άλλους και μοιράζονται με γενναιοδωρία για να βελτιώσουν ζωές και κοινότητες ανθρώπων. Με υποστήριξη από όλους εσάς στην παγκόσμια οικογένειά μας, θα ανοίξουμε όσες περισσότερες πόρτες μπορούμε. Εφόσον είμαστε μαζί, δεν υπάρχει κανένα όριο σε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
business, business, lebron james, los angeles, costa navarino, greek, νβα, σταρ, super, max, δις, mvp, καλοκαιρι, νέα, εταιρεία, αλεξ, nike, Πρωτοχρονιά, ελλαδα, βενιζελος, google, jbl, bmw, llc, hulu, sports, tissot, health, nutrition, disney, icon, series, lebron, james, lakers, city, paris, dream, arena, fund, etf, global, office, properties, real, navarino, δραση, αθηνα, μνήμη, iefimerida, κινηση στους δρομους, μπουταρης, ανθιμος μπουταρης, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.google.gr, τελος ακινητης περιουσιας, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, φουτερ, μπουφαν, iefimerida, tissot, μνήμη, hulu, αθλητικα, ακινητα, αξεσουαρ, διατροφη, θεμα, μητερα, μπασκετ, νβα, ρολογια, σταρ, icon, james, jbl, llc, mvp, nike, office, real, αγορα, αεροδρομιο, αρθρα, αιθερια ελαια, αλεξ, αμερικη, αμοιβαια, ανθρωπος, βιλες, βιολογικα προιοντα, βρισκεται, γειτονια, γινει, δευτερο, δηλωσεις, δις, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, εκπαιδευση, επενδυσεις, επιθετο, ερμου, εταιρεία, ευρωπη, ζωη, ζωης, ιδια, υπηρεσιες, ιδρυμα, καπελα, κεφαλαιο, λειτουργια, λογο, μπλουζες, νειμαρ, νερο, νιγηρια, νικη, ομιλος, οικογενεια, ομπρελες, ουσιαστικα, ουσιαστικο, παιδι, παπουτσια, υπογραφη, πορτες, ποτα, πρωτεινες, ρολο, σεζον, σεπολια, συγκεκριμενα, σειρα, σικαγο, σουπερ, τσαντες, φυσικο, φορα, χερι, χρημα, ψυχικο, αγωνας, arena, super, health, city, δικαιωμα, δικαιωματα, disney, dream, ελληνικα, εμφαση, etf, fund, global, greek, properties, lakers, lebron james, lebron, los angeles, max, nutrition, sports, paris, παιχνιδι, πηγες, series, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα