Οι φυσικές... καρδιές της Ελλάδας -Απίστευτες γωνιές και τοπία [εικόνες & βίντεο]

Με πολλά μοναδικά και όμορφα φυσικά αξιοθέατα, η Ελλάδα είναι διεθνώς γνωστή για τα εντυπωσιακά τοπία της, τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στα νησιά της.

Ανάμεσα στα πολλά νησιά της Ελλάδας που κόβουν την ανάσα, τις καταγάλανες θάλασσες, τα πανύψηλα βουνά και τα καταπράσινα δάση, υπάρχουν επίσης δύο υπέροχοι κόλποι σε σχήμα καρδιάς.

Και οι δύο αυτοί φυσικοί κόλποι έχουν κρυστάλλινα γαλάζια νερά και βρίσκονται σε ελληνικά νησιά.

Κόλπος της
καρδιάς στη Ρόδο

Δίπλα από τον κόλπο της Λίνδου στη Ρόδο, βρίσκεται ο μικρός κρυμμένος κλειστός κόλπος του Αγίου Παύλου, μέσα σε ένα φυσικό άνοιγμα βράχων, με μια μικρή παραλία με άμμο, βότσαλα και βράχια, που έχει ρηχά κρυστάλλινα νερά και υπέροχη θέα στην Ακρόπολη της Λίνδου, στο νησί της Ρόδου.

Ο κόλπος του Αγίου Παύλου, που ονομάζεται επίσης «κόλπος της καρδιάς», είναι γνωστός στους απανταχού ρομαντικούς για το εικονικό σχήμα καρδιάς του, που σχηματίζεται από εκπληκτικές βραχώδεις πλαγιές που τυλίγονται γύρω από τα γαλαζοπράσινα νερά της Ρόδου.

Διαθέτοντας μια απομονωμένη μικρή παραλία, το σημείο είναι ο τέλειος προορισμός για όλους τους ερωτευμένους. Μάλιστα, αποτελεί πόλο έλξης για πολλά ζευγάρια που επιλέγουν κάθε χρόνο αυτό το σημείο για να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους.

Στο ένα άκρο του κόλπου υπάρχει το μικρό εκκλησάκι, που υπενθυμίζει την επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου στη Λίνδο.

Ο κόλπος σε σχήμα καρδιάς στην Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Η δεύτερη ερωτική καρδιά της Ελλάδας, που σχηματίστηκε από τη φύση, βρίσκεται στο νησί της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον μύθο, στον κόλπο της Παλαιοκαστρίτσας ο Οδυσσέας συνάντησε για πρώτη φορά τη Ναυσικά, την όμορφη νεαρή πριγκίπισσα του νησιού.

Ο όμορφος κόλπος σε σχήμα καρδιάς είναι σίγουρα ο κατάλληλος τόπος συνάντησής τους, καθώς πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι το ζευγάρι αντιπροσωπεύει μια από τις πρώτες απεικονίσεις της ανεκπλήρωτης αγάπης στη λογοτεχνία.

Ο Οδυσσέας έλκεται από την όμορφη γυναίκα, η οποία μάλιστα δηλώνει ότι θα ήθελε να έχει έναν σύζυγο σαν αυτόν, χωρίς όμως ποτέ να εκδηλώνει ενδιαφέρον για τον ίδιο τον Οδυσσέα.

Παρά την έγκριση του πατέρα της για έναν πιθανό γάμο μεταξύ των δύο, δεν έχουν ποτέ ρομαντική σχέση και η Ναυσικά είναι η μόνη γυναίκα για την οποία ο Οδυσσέας δεν μιλάει ποτέ στη γυναίκα του, την Πηνελόπη, όταν τελικά ξανασμίγουν.

Εκτός από την ομηρική του ιστορία, το χωριό Παλαιοκαστρίτσα διαθέτει επίσης ένα μοναστήρι του 13ου αιώνα, το οποίο σήμερα στεγάζει μουσείο.

Η Παλαιοκαστρίτσα, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της μεγάλης πόλης του νησιού, είναι μια από τις πιο γνωστές τοποθεσίες της κοσμοπολίτικης Κέρκυρας λόγω της ιστορίας της και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς της.

Αίγινα: Η σμαραγδένια καρδιά στον Αργοσαρωνικό

Πρόκειται για μια παραλία που δεν αποκαλείται άδικα σμαραγδένια καρδιά, μιας και αυτό είναι το σχήμα της πλαισιωμένη με το κρυστάλλινο χρώμα της θάλασσας. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στην Αίγινα και συγκεκριμένα στην περιοχή Λιβαδάκι. Την αποκαλούν επίσης και παραλία των ερωτευμένων λόγω του σχήματός της.

Παραλία Χερόμυλος στην Εύβοια

H παραλία στη νότια Εύβοια που αν την κοιτάξει κανείς από ψηλά, θα δει ότι μοιάζει με καρδιά. Ο Χερόμυλος είναι μια αρκετά αγαπημένη παραλία της Εύβοιας, αρκετά κοντά στη Χαλκίδα, με εύκολη πρόσβαση. Ιδανική για οικογένειες για παρέες αλλά και ζευγάρια που θέλουν να κάνουν μια βουτιά στα καθαρά νερά του Αιγαίου.

Το νησί Έρως κοντά στον Πόρο

Το μικροσκοπικό αυτό, ακατοίκητο ελληνικό νησί, με το όνομα Έρως, έχει γίνει διεθνής γαμήλιος προορισμός, λόγω του σχήματός του, που αν το δει κανείς από ψηλά, θα δει ότι παραπέμπει σε καρδιά. Οι μόνες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί είναι οι γάμοι και οι βαπτίσεις.

Ζευγάρια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο επισκέπτονται το νησί -το οποίο βρίσκεται στον Σαρωνικό Κόλπο κοντά στο νησί του Πόρου- για να παντρευτούν.

Το νησί ονομαζόταν παλαιότερα «Δασκαλιό», καθώς ο τοπικός θρύλος αναφέρει ότι στο νησί υπήρχε ένα μυστικό υπόγειο ελληνικό σχολείο κατά τη διάρκεια της οθωμανοκρατίας, αλλά η αλήθεια αυτού του θρύλου έχει αμφισβητηθεί.

Η πρόσβαση στον Έρωτα γίνεται μόνο με πλοίο, και όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μπορούν να κανονίσουν ένα ταξίδι στο λιμάνι του Πόρου. Ο συνδυασμός μιας διαμονής στον Πόρο με μια επίσκεψη στον Έρωτα είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε είδους διακοπές ή εκδήλωση.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα