Στήνονται «δόκανα» για τους «πονηρούς» του ΕΦΚΑ

Tα χρέη από ασφαλιστικές υποχρεώσεις αισίως έχουν ξεπεράσει τα 48,5 δισ ευρώ και το ζητούμενο δεν είναι μόνο να εισπραχθεί το μεγαλύτερο δυνατό μέρος από αυτά, αλλά και να εντοπιστούν οι πιθανές εστίες νέων οφειλών.    

Ο σχεδιασμός του ΚΕΑΟ “πατάει” εν πολλοίς στα διαθέσιμα ψηφιακά “εργαλεία”, που επιτρέπουν πολλαπλές και επάλληλες διασταυρώσεις μεταξύ βάσεων δεδομένων, τη δημιουργία και τον εμπλουτισμός “μαύρης” λίστας ανά κλάδο ή και επιχείρηση, την επιλογή “στόχων” βάσει επικινδυνότητας.    

Ειδικότερα, ο δείκτης αφερεγγυότητας μιας κοινής επιχείρησης οφειλέτη προκύπτει από στοιχεία

που αφορούν:

στην υποβολή ΑΠΔ χωρίς την καταβολή εισφορών  στην δραστηριότητα της επιχείρησης (επιχειρήσεις καθαριότητας, φύλαξης, εκπαιδευτικοί όμιλοι, κέντρα αισθητικής)  στο αν πρόκειται για επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας  στα χαρακτηριστικά των υπευθύνων (π.χ. ορισμός ως υπεύθυνων πρώην εργαζομένων της επιχείρησης)  στη νομική μορφή των επιχειρήσεων (μονοπρόσωπες, ΕΠΕ, ΙΚΕ) στο αν οι ειδικότητες των απασχολουμένων στην επιχείρηση είναι άσχετες με τις δραστηριότητες της επιχείρησης (ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση επιχείρησης με δραστηριότητα “καθαρισμοί” με απασχολούμενους μάγειρες, νοσοκόμους και νηπιαγωγούς)  στην όλη συμπεριφορά της επιχείρησης 

Διαβάστε περισσότερα στο Economistas.gr

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα