Θεσσαλονίκη: 40χρονος παρακολουθούσε την πρώην σύντροφό του -«Προσπαθεί να την εκφοβίσει επειδή χώρισαν»

Τον βίο αβίωτο έχει κάνει ένας 40χρονος τη ζωή της συνομήλικης πρώην συντρόφου του, παρακολουθώντας κάθε βήμα της στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο άνδρας προέβαινε σε ψευδείς καταγγελίες σε διάφορες αρχές προκειμένου να τη βλάψει επαγγελματικά και οικονομικά. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του thestival.gr, η 40χρονη είναι επιχειρηματίας και, συγκεκριμένα, ιδιοκτήτρια χώρου εστίασης. Αφότου έλαβε διαζύγιο από τον σύζυγό της, προχώρησε μετά από αρκετό καιρό σε σχέση με

τον 40χρονο, όμως τελικά η επιχειρηματίας εγκατέλειψε τη σχέση, μη επιθυμώντας άλλο να συνεχίσει.

Τι αναφέρει η δικηγόρος της 40χρονης στη Θεσσαλονίκη

Από εκείνη τη στιγμή η 40χρονη περνά εξαιρετικά δύσκολες ώρες, καθώς, όπως αναφέρει στο thestival.gr η δικηγόρος της Χριστίνα Σωτηράκογλου, «ο 40χρονος έχει μετατραπεί σε stalker παρακολουθώντας κάθε βήμα της επιχειρηματία, για ώρες ολόκληρες βρίσκεται έξω από το κατάστημά της, προκαλώντας μάλιστα και φασαρίες με διάφορες αφορμές, ενώ παράλληλα προχωράει διαρκώς σε καταγγελίες κατά της επιχείρησής της προκειμένου να τη βλάψει ψυχικά και οικονομικά».

«Έχουμε νέα μορφή stalking. Η γυναίκα υφίστανται βία με τη μορφή απειλών, καταγγελιών εις βάρος της επιχείρησής της και μάλιστα ανύπαρκτων καταγγελιών σε όλους τους φορείς, δηλαδή σε ΕΦΕΤ, ΣΔΟΕ, Εφορία, Πολεοδομία, με συνέπεια τον εκφοβισμό και την οικονομική της εξαθλίωση. Πρόκειται για άνδρα με εμμονική προσωπικότητα που προσπαθεί να την εκφοβίσει επειδή χώρισαν» τόνισε η κ. Σωτηράκογλου, προσθέτοντας ότι η διαδικασία ελέγχου των φορέων που εξετάζουν τις καταγγελίες -οι οποίες αποδεικνύονται ανύπαρκτες και ψευδείς- είναι χρονοβόρα και τον τελευταίο χρόνο έχουν κοστίσει σημαντικά στη 40χρονη.

«Η ανύπαρκτη αυθαιρεσία, μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι ανύπαρκτη, δημιουργεί πάρα πολλές δυσχέρειες στο κομμάτι της επιχείρησης, με αποτέλεσμα το θύμα, μέχρι να απεμπλακεί απ' όλα αυτά, να έχει χάσει ένα χρόνο από τη ζωή της, με τεράστια οικονομική δαπάνη, πάρα πολύ μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία και να ρισκάρει το κλείσιμο της επιχείρησής της χωρίς λόγο, χωρίς να φταίει», είπε η κ. Σωτηράκογλου.

Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του 40χρονου

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο 40χρονος πρώην σύντροφος της επιχειρηματία, όπως ανέφερε η δικηγόρος, προχωράει στις καταγγελίες στις Υπηρεσίες χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία, ενώ δεν δίστασε, όπως τόνισε η κ. Σωτηράκογλου, να χρησιμοποιήσει στις καταγγελίες ακόμα και το ονοματεπώνυμο του πρώην συζύγου της γυναίκας.

«Ο καθένας, δυστυχώς, μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο όνομα θέλει στις τηλεφωνικές καταγγελίες, πλην όμως μπορούμε να τον εντοπίσουμε από το τηλέφωνο. Δηλαδή η Υπηρεσία καταγράφει το τηλέφωνο το οποίο καλεί. Βέβαια, μέχρι να πάρεις το αντίγραφο της καταγγελίας, πρέπει να κάνεις αίτηση στην Υπηρεσία, να σου έρθει απορριπτική και να πας στον εισαγγελέα να πάρεις παραγγελία και μετά να ξαναστείλεις το αίτημα για να σου δώσει η Υπηρεσία το αντίγραφο της καταγγελίας. Είναι μια διαδικασία και χρονοβόρα και κοστοβόρα», επισήμανε.

Μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η 40χρονη, το δικαστήριο έχει επιβάλει στον 40χρονο stalker να μην την πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, ενώ, όπως είπε η κ. Σωτηράκογλου, «θα ασκηθούν κι άλλα δικαστικά μέτρα για αποζημιώσεις κ.λπ.».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, 40χρονος, -Προσπαθεί,thessaloniki, 40chronos, -prospathei