Το νέο τουριστικό θέρετρο-όαση στο Ντουμπάι -Με αερόστατα, υπαίθριο κινηματογράφο και σαφάρι [εικόνες]

Το Ντουμπάι αποκάλυψε τα μεγάλα τουριστικά του σχέδια με νέο προορισμό διακοπών που θα μοιάζει κυριολεκτικά με όαση.

Το Saih Al Salam Scenic Route αποτελεί μέρος του Urban Master Plan του Ντουμπάι 2040, το οποίο επεκτείνει τις πόλεις του.

Η γραφική διαδρομή θα έχει πέντε τουριστικούς «σταθμούς» με μια ποδηλατική διαδρομή 100 μιλίων.

Τι θα περιλαμβάνει ο νέος τουριστικός προορισμός στο Ντουμπάι

Ο κεντρικός κόμβος των σταθμών κοντά στις λίμνες Al Qudra θα έχει μια παραδοσιακή

αγορά, που θα πουλάει τοπικά προϊόντα, καθώς και έναν υπαίθριο κινηματογράφο.

Η λίμνη Flamingo θα είναι το σπίτι του σταθμού Wildlife, με δραστηριότητες όπως βόλτες με αερόστατο και πολυτελείς κατασκηνώσεις και κάμπινγκ.

Τα μονοπάτια πεζοπορίας θα συνδέουν την περιοχή με άλλους τουριστικούς σταθμούς. Θα υπάρχει επίσης ο σταθμός Adventure, που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Expo 2020.

Εδώ θα υπάρχει ένα πάρκο περιπέτειας, γυμναστήρια και φθηνότερα σημεία κάμπινγκ, μαζί με εστιατόρια.

Ο σταθμός Desert Adventure θα διαθέτει αθλήματα περιπέτειας, όπως αναρρίχηση σε αμμόλοφους, sandboarding και σαφάρι τουρ στην έρημο.

Ενώ ο σταθμός Cultural Experience θα έχει παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως τοπικά μαγειρεμένα γεύματα και βόλτες με καμήλες.

Στις λίμνες θα πραγματοποιηθούν και θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως εκδρομές με καγιάκ. Ελπίζει να ανοίξει μέχρι το 2028.

Ο διάδοχος του Ντουμπάι, σεΐχης Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktou, δήλωσε ότι θέλει να προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο.

«Έχουμε εγκρίνει την ανάπτυξη αρκετών εγκαταστάσεων, μαζί με αυξανόμενες δραστηριότητες, εκδηλώσεις και υπηρεσίες στο πλαίσιο του έργου Saih Al Salam Scenic Route για την αύξηση του αριθμού των τουριστών από περίπου μισό εκατ. ετησίως σήμερα σε πάνω από τρία εκατ. επισκέπτες έως το 2040», δήλωσε.

«Αυτό θα ενισχύσει τη θέση της περιοχής ως έναν από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς του Ντουμπάι, διευρύνοντας παράλληλα τις επενδυτικές ευκαιρίες για τους ντόπιους και διατηρώντας τη μοναδική φύση και ταυτότητα της περιοχής», πρόσθεσε.

Τι άλλες αλλαγές έρχονται στο Ντουμπάι

Δεν είναι η μόνη αλλαγή που έρχεται στο Ντουμπάι. Η παραλία Jebel Ali του Ντουμπάι θα γίνει η μεγαλύτερη δημόσια ανοιχτή παραλία, εκτεινόμενη σε 4 μίλια.

Χωρισμένη σε τρεις ζώνες, θα υπάρχουν παραλιακά κλαμπ, παιδικές ζώνες, καφέ εστιατόρια και δημόσιες πισίνες.

Οι ζώνες προστασίας του περιβάλλοντος θα περιλαμβάνουν προγράμματα αποκατάστασης χελωνών, μαζί με εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το Ντουμπάι αποκάλυψε επίσης τα σχέδιά του για έναν νέο τερματικό σταθμό αεροδρομίου που θα είναι ο «μεγαλύτερος στον κόσμο».

Το έργο ύψους 28 δισ. λιρών στο διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum θα σημαίνει ότι το αεροδρόμιο θα υποδεχτεί έως και 260 εκατ. επιβάτες.

Φωτογραφίες: Dubai Media Office

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
-όαση, Ντουμπάι -Με, [εικόνες],-oasi, ntoubai -me, [eikones]