Βίντεο-σοκ: Boeing 757 της United Airlines χάνει τροχό κατά την απογείωση από το Λος Άντζελες [βίντεο]

Σε ένα νέο αρνητικό περιστατικό για την Boeing, τροχός του συστήματος προσγείωσης αεροσκάφους της United Airlines αποκολλήθηκε κατά την απογείωσή του από το Λος Άντζελες, αλλά το 757 κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο Ντένβερ, τον προγραμματισμένο προορισμό του, χωρίς τραυματισμούς, όπως είπε η αεροπορική εταιρεία.

«Ο τροχός χάθηκε στο Λος Άντζελες και ερευνούμε τι προκάλεσε αυτό το συμβάν», επεσήμανε η United Airlines

σε δήλωση τη Δευτέρα αναφορικά με το δεύτερο τέτοιο περιστατικό για την αεροπορική εταιρεία τη φετινή χρονιά.

Τοαεροσκάφος που ενεπλάκη στο περιστατικότης Δευτέρας ήταν ένα Boeing 757-200 πουκατασκευάστηκε πριν από περίπου τρειςδεκαετίες, σύμφωναμε στοιχεία του FlightRadar24 καιμετέφερε174 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος. ΗBoeing έχει σταματήσει την παραγωγή του757 από το 2004.

Τον περασμένο Μάρτιο, ένα αεροσκάφος Boeing 777-200 της United Airlines με προορισμό την Ιαπωνία έχασε έναν τροχό στον αέρα μετά την απογείωσή του από το Σαν Φρανσίσκο και ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Ο τροχός είχε πέσει πάνω σε αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης υπαλλήλων του αεροδρομίου, σπάζοντας ένα τζάμι, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

Τοχθεσινό συμβάν ήταν το τελευταίο μιαςσειράς περιστατικών με αεροσκάφη τηςUnited Airlines. Ένα αεροπλάνο έκανε αναγκαστικήπροσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο τουΛος Άντζελες τον Μάρτιο λόγω προβλήματοςμε το υδραυλικό του σύστημα. Τον ίδιομήνα άλλο αεροσκάφος ξέφυγε από τονδιάδρομο κατά την προσγείωσή του στοΧιούστον και βρέθηκε στο γρασίδι, ενώεπίσης, τον Μάρτιο, ένα Boeing 737-900 με 167επιβάτες με προορισμό το Φορτ Μάγιερςτης Φλόριντα επέστρεψε για αναγκαστικήπροσγείωση στο Χιούστον, όταν ξεπήδησανφλόγες από τον κινητήρα.

Ταθέματα με την ασφάλεια των πτήσεων στιςΗΠΑ άρχισαν να μπαίνουν στο μικροσκόπιομετά το τρομακτικό συμβάν τον περασμένοΙανουάριο της αποκόλλησης εν πτήσειμιας πόρτας αεροσκάφους Boeing 737 MAX 9 τηςAlaskaAirlinesλίγο μετά την απογείωσή του από τοΠόρτλαντ του Όρεγκον, πουπροκάλεσε τον τραυματισμό αρκετώνανθρώπων.

Τον Απρίλιο, η United Airlines ανακοίνωσε πως μετά το περιστατικό με το αεροσκάφος της Alaska Airlines απώλεσε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια, από τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς υποχρεώθηκε να καθηλώσει στο έδαφος πολλά από τα Boeing της.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο-Σοκ, Boeing 757, United Airlines, Λος Άντζελες [βίντεο],vinteo-sok, Boeing 757, United Airlines, los antzeles [vinteo]