4+1 τρόποι για να σταματήσετε την υπερκατανάλωση τροφής μετά την άσκηση

Έρευνες δείχνουν, ότι οι άνθρωποι τείνουν να ανταμείβουν τον εαυτό τους με πλούσια φαγητά και με μεγάλες μερίδες, μετά την άσκηση, και ότι τρώνε συχνά τις θερμίδες που μόλις είχαν κάψει. Διαβάστε παρακάτω τους πιο έξυπνους τρόπους, για να σταματήσετε την υπερκατανάλωση μετά την προπόνηση σας.

1. Εάν είστε πάντα πεινασμένοι μετά την άσκηση, προσπαθήστε να προγραμματίσετε από πριν τα γεύματα σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ξεφύγετε, ώστε να καταναλώσετε επιπλέον θερμίδες και δεν θα πάρετε πάλι πίσω αυτές που κάψατε τόση ώρα στον διάδρομο!

2. Συνδυάστε πρωτεΐνη με υδατάνθρακες. Όταν

χρειάζεστε ένα σνακ, για να ανακτήσετε την ενέργεια που έχετε δαπανήσει στο γυμναστήριο, τότε να έχετε μαζί σας ένα σνακ που να συνδυάζει τους υδατάνθρακες με τη πρωτεΐνη. Αυτό θα σας επιτρέψει να αρχίσετε να αναπληρώνετε τα επίπεδα της ενέργειας σας και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών των μυών, που προκύπτουν από την προπόνηση. Για προπονήσεις λιγότερο από μία ώρα, να έχετε μαζί σας ένα σνακ με 150 έως 200 θερμίδες, όπως μια φέτα γαλοπούλα, τυρί και κράκερ, ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς. Η κατανάλωση ενός υγιεινού σνακ μετά από την άσκηση, θα σας αποτρέψει από τυχόν υπερκατανάλωση τροφής.

3. Σταματήστε να τρώτε από συνήθεια. Μερικές φορές, η υπερκατανάλωση τροφής μετά την άσκηση είναι περισσότερο μια ρουτίνα, από οτιδήποτε άλλο. Όταν καταναλώνετε συστηματικά ένα τρόφιμο, μετά το γυμναστήριο, μπορεί να αποκτήσετε αυτή την συνήθεια, και να μην δίνετε σημασία στην ένταση της άσκησης που κάνατε. Είναι λοιπόν, σημαντικό για την απώλεια ή τη διατήρηση του σωματικού βάρους, να μάθετε να τρώτε όταν πεινάτε πραγματικά και όχι ως απάντηση στην πλήξη, στο άγχος, ή στην ιδέα της επιβράβευση για την προπόνηση σας.

4. Σνακ όλη την ημέρα. Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά το φαγητό στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι το εισιτήριό σας, για να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες συνολικά, ειδικά αν έχετε την τάση να τρώτε πολύ μετά την προπόνηση.

5. Μην υπερεκτιμάτε. Μπορεί να νιώθετε σαν να έχετε κάψει ένα εκατομμύριο θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνηση σας, αλλά, έρευνες δείχνουν, ότι έχουμε την τάση να υπερεκτιμούμε τις ενεργειακές δαπάνες μας κατά τη διάρκεια της άσκησης, Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τρώτε όλες ή και περισσότερες θερμίδες, από ότι έχετε δαπανήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα