6+1 θεάματα για καλοκαιρινές εξόδους

Πολιτιστικές διαδρομές εντός και εκτός Αθηνών.

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Φεστιβάλ Αθηνών: ΑΙΑΣ

Κατησχυμένος από τη μεροληπτική απονομή των όπλων του Αχιλλέα στον Οδυσσέα, ο Αίας αποφασίζει εκδίκηση, τυφλωμένος όμως από τη μανία που του στέλνει η Αθηνά, κατακρεουργεί τα κοπάδια των Αχαιών. Ταπεινωμένος, ο ομηρικός ήρωας επιλέγει τον θάνατο.

Η Σύλβια Λιούλιου επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών

με τον αρχετυπικό ήρωα.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης [Τεύκρος], Σοφία Κόκκαλη [Τέκμησσα], Μιχάλης Σαράντης [Αγαμέμνων], Άγγελος Τριανταφύλλου [Άγγελος], Θάνος Τοκάκης [Αθηνά/Μενέλαος], Χάρης Φραγκούλης [Αίας], Νικόλας Χανακούλας [Οδυσσέας].

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2015

Δείτε περισσότερα Galleries Σινεμά: ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Αντουάν και ο Λοράν, δύο φίλοι για χρόνια αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Κορσική με τις κόρες τους Λούνα και Μαίρη αντίστοιχα. Ένα βράδυ στην παραλία η Λούνα θ’ αποπλανήσει το Λοράν. Μια στιγμή αδυναμίας για εκείνον, θα γίνει σφοδρός έρωτας για τη 17χρονη Λούνα. Ο Αντουάν καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει στη μονάκριβη κόρη του κι επιδιώκει με κάθε τρόπο να μάθει ποιος την πλήγωσε.

Για πόσο καιρό μπορεί να μείνει μυστικό;

Πρόκειται για ριμέικ της κλασικής ταινίας του Κλοντ Μπερί «Un moment d’égarement» του 1977.

Την παραγωγή έχει αναλάβει ο ίδιος ο γιος του, Μπερί Τόμας Λάνγκμαν.

Οι αρχικοί πρωταγωνιστές Ζαν-Πιέρ Μαρέιλ και Βικτόρ Λανού αντικαταστάθηκαν από τους Βενσάν Κασέλ και Φρανσουά Κλιζέ. Η ταινία επέτρεψε στο Ζαν Φρανσουά Ρισέ (Υπ’ αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος: Μέρος 1ο και Μέρος 2ο) να διερευνήσει τη δραματική κωμωδία. «Δεν ήθελα να επαναλάβω αυτό που είχα ήδη στα χέρια μου. Για μένα η ταινία δεν είναι ούτε δράμα, ούτε καθαρή κωμωδία. Προσπάθησα να κάνω μια δραματική κωμωδία, γιατί ουσιαστικά το Θα μείνει μεταξύ μας περιλαμβάνει και τα δύο είδη», αναφέρει. Η ιστορία θίγει αξίες όπως η φιλία, η αγάπη και η σεξουαλικότητα, αλλά ο σκηνοθέτης δεν ήθελε να αφήσει ηθικά διδάγματα.

Συμπρωταγωνιστούν οι Αλίς Ισαάζ και Λόλα ΛεΛαν. (Seven & Spentzos Films)

Δείτε περισσότερα Galleries Σινεμά: Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΟ ’ΣΚΑΣΕ

8 Μαΐου, 1945. Σε ολόκληρο τον κόσμο, όλοι γιορτάζουν ανακουφισμένοι την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και το Λονδίνο πλημμυρίζει από εορτασμούς και χαρά. Δύο έφηβα κορίτσια παίρνουν για πρώτη φορά την άδεια να βγουν μόνες έξω το βράδυ και να γίνουν κι εκείνες μέρος του πάρτι, το οποίο υπόσχεται να μείνει θρυλικό. Βιώνουν μια απίστευτη περιπέτεια, σαν ένα ξέφρενο πρώτο ραντεβού, και φυσικά επιστρέφουν σπίτι πολύ αργότερα από τη συμφωνημένη ώρα.

Το σπίτι τους όμως, είναι το παλάτι του Μπάκιγχαμ και τα κορίτσια είναι η πριγκίπισσα Μαργαρίτα (Μπελ Πάουλι) και η μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ η Δεύτερη (Σάρα Γκαντόν)– και αυτή είναι η ιστορία της πιο αναπάντεχης βραδιάς της ζωής τους! (Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Έκθεση: Αλέκος Φασιανός

Μέχρι τις 2 Αυγούστου ο κορυφαίος Έλληνας εικαστικός Αλέκος Φασιανός φιλοξενείται στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτηριστικά έργα του από τις πολύ δημοφιλείς σειρές με τους αεικίνητους ποδηλάτες, τους αμετανόητους καπνιστές του, ή τα υπέροχα ζευγάρια του.

Ανάμεσα στα έργα της έκθεσης και το περίφημο έργο του Αλέκου Φασιανού «Αδάμ και Εύα στην αυλή τους».

Kapopoulos Fine Arts:Κεντρικό Ματογιάννι Μύκονος. Ενόπλων Δυνάμεων 15 τηλ. 22890 27 005 – fax 22890 27 005 www.kapopoulosart.gr

Δείτε περισσότερα Galleries Σινεμά: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Δεκαετία του ’70. Την ώρα που οι περισσότεροι μπαμπάδες βρίσκονται στη δουλειά, ο Καμ Στούαρτ (Μαρκ Ράφαλο) μαζεύει μανιτάρια, ετοιμάζει περίτεχνα γεύματα ή δουλεύει κάποιο από τα πολλά ημιτελή πρότζεκτ του.

Η οικογενειακή περιουσία του ίσα που επαρκεί για να συντηρήσει την οικογένειά του, τη στιγμή που ο ίδιος παλεύει με την μανιοκατάθλιψη. Όταν νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική η σύζυγός του, Μάγκι (Ζόε Σαλντάνα) και οι κόρες τους Αμίλια και Φέιθ μετακομίζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Κέμπριτζ.

Εκεί η Μάγκι κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο Columbia και γίνεται δεκτή. Έτσι ζητάει από τον Καμ να αναλάβει την φροντίδα των κοριτσιών, μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη. Ο Καμ συμφωνεί, ελπίζοντας ότι θα αποκατασταθούν οι οικογενειακές ισορροπίες.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Μάγια Φορμπς (Tanweer)

Δείτε περισσότερα Galleries Θεατρική Performance: Η ΝΕΡΑΙΔΑ

Η «Νεράιδα» της ομάδας «naan» βασισμένη στο έργο του Ζαν Ζιρωντού «Οντίν-Νεράιδα» σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα συνεχίζει τις παραστάσεις της στη Λίμνη της Βουλιαγμένης έως τις 11 Αυγούστου.

Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Νικολοπούλου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Ρομάνα Λόμπατς, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Κορίνα Θεοδωρίδου, Έλενα Χαραλαμπούδη.

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη ώρα 21:15 .

Προπώληση: www.viva.gr

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, ατζέντα, ατζέντα της εβδομάδας, θέατρο, σινεμά, Φεστιβάλ Αθηνών

Keywords
Τυχαία Θέματα