Michael Seidenbery: Παράνομος μα ρομαντικός

O Michael Seidenbery είναι ένας πραγματικός εραστής του βιβλίου που τίποτα δεν πρόκειται να τον σταματήσει ποτέ. Η ιστορία του είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα, είναι μια ιστορία ενός ανθρώπου με όραμα που αγάπησε μόνο ένα πράγμα, το βιβλίο και θα το υπηρετεί ο κόσμος να χαλάσει.

Ο Seidenbery διατηρούσε ένα βιβλιοπωλείο στο Μπρούκλιν κι όταν του ζήτησαν τετραπλάσιο ενοίκιο, αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει. Δεν έχασε όμως το κουράγιο και τη φαντασία του. Αποφάσισε

να μετατρέψει το σπίτι του στο Μανχάταν σε βιβλιοπωλείο και να το λειτουργεί παράνομα. Το διαμόρφωσε με τέτοιο τρόπο που αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικού για τους βιβλιόφιλους και τους λογοτέχνες της Νέας Υόρκης. Το Brazenhead Books όπως ονομάστηκε το secret book store ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 κι έγινε talk of the town άμεσα. Η ιστορία του ομολογουμένως είναι σαγηνευτική, ιδιαιτέρως αν αναλογιστεί κανείς την Αμερική του σήμερα με τα αυστηρά νομικά της πλαίσια και την συντηρητική της θεώρηση.

«Ίσως είμαι εξοικειωμένος με την αποτυχία, μα πάντα βρίσκω τρόπους να επιβιώνω» δηλώνει ο ίδιος. Το Paris Review τον ανακάλυψε και έκανε ένα μικρό ντοκιμαντέρ με άξονα την παράνομη κρυψώνα των βιβλίων.

Τώρα όμως, πιθανότατα λόγω της τεράστιας δημοσιότητας που πήρε η περίπτωσή του, του γίνεται έξωση και αναγκάζεται για μια ακόμη φορά να μαζέψει τον χάρτινο θησαυρό του και να βρει άλλη στέγη, ευχόμαστε αυτή τη φορά, πιο φιλόξενη.

Keywords
Τυχαία Θέματα