Sugar Blues: μια ταινία για τη «μαφία της ζάχαρης» & τις επιπτώσεις της

Η 14η Νοεμβρίου είναι η ημέρα που παγκοσμίως είναι αφιερωμένη στο διαβήτη. Όταν κανείς σκέφτεται τον διαβήτη, αμέσως έρχεται στο μυαλό η ζάχαρη. Που υπάρχει όμως ζάχαρη; Πόσες από τις τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά έχουν ζάχαρη; Είναι μια εθιστική ουσία;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η σκηνοθέτις Andrea Culková διαγνώστηκε με διαβήτη. Ανησυχώντας για την υγεία του μωρού της, αλλά και για όλη την οικογένειά της, αναζητά τρόφιμα που δεν περιέχουν κατεργασμένη ζάχαρη. Αυτό όμως αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολο από όσο νόμιζε αδύνατο, αφού η ζάχαρη υπάρχει παντού!

Έτσι, η Culková

ξεκινά μια έρευνα για την επίδραση της ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό. Με την επιμονή ενός ντετέκτιβ , εντοπίζει τις σχέσεις μεταξύ πολυεθνικών εταιριών, πολιτικών και των συστημάτων υγείας. Η έρευνα που ξεκίνησε στην κουζίνα της, συνεχίστηκε στις πέντε ηπείρους επί πέντε χρόνια.

Όμως, ο μικρότερος γιος της αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Θα μπορούσε η ζάχαρη να ευθύνεται για το πρόβλημά του; Μια τραγικωμική, ζωηρή και συγκινητική ιστορία για όλα εκείνα που δεν γνωρίζαμε για τη ζάχαρη και την επίδρασή της στον οργανισμό μας!

Η ταινία την ίδια περίοδο θα προβληθεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία, Σκωτία, Πολωνία, Ιταλία, Νορβηγία και Ολλανδία.
Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία Sugar Blues της Andrea Culková στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στον κινηματογράφο Δαναός.
Ταινία: Τσεχικά, Αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους. Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα