Η αισθητικός μου: Το πρόσωπο, καθρέφτης των συναισθημάτων μας- Part 2

Πώς προλαβαίνουμε τις αρνητικές αντιδράσεις στο δέρμα;

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος, το σημαντικότερο όλων είναι να είναι καθαρό. Η καθαριότητά του αφορά σε δύο στάδια: το πρώτο αφορά έναν επαγγελματικό καθαρισμό που θα αφαιρέσει το περισσεύον σμήγμα σε όποια μορφή και αν υπάρχει (κύστες, μαύρα στίγματα κλπ) και που είναι απαραίτητο να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και πάντα από έναν πολύ έμπειρο και προσεκτικό επαγγελματία. Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα αφορά στον καθημερινό καθαρισμό, πρωί και βράδυ, με τα ενδεδειγμένα, για την

κάθε περίπτωση, προϊόντα καθαρισμού.
Υπάρχουν σημαντικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας για να περιορίσουμε περαιτέρω ερεθισμούς, όπως τη χρήση ερεθιστικών και στυπτικών προϊόντων, την επαφή με πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό και φυσικά την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία. Τέλος, θα πρέπει να αποφεύγουμε τα πολύ πικάντικα πιάτα που διεγείρουν την μικροκυκλοφορία και μπορούν να προκαλέσουν κηλίδες στο πρόσωπο. Για να ηρεμήσει το δέρμα, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μαλακά και ενυδατικά προϊόντα που βοηθούν στην ανασύσταση της επιφάνειά του.
Πώς μπορείτε να ανακουφίζεστε από την πίεση κατά τη διάρκεια της ημέρας;
Υπάρχουν κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες που μπορούν να μειώσουν την καθημερινή μας πίεση όπως το περπάτημα σε πράσινο περιβάλλον έστω και για λίγο, η άθληση –ακόμη και αν γίνεται σε μορφή παιχνιδιού, το χαλαρωτικό μασάζ και η ποιότητα του ύπνου, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας παράγονται οι νευροδιαβιβαστές εκείνοι που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε το άγχος της επόμενης ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα