Μετά το διαζύγιο ποια είναι η θέση του πατέρα;

Πριν από κάποια χρόνια, αυτή η ερώτηση ήταν άγνωστη.

Tα πράγματα όμως άλλαξαν. Οι μπαμπάδες οργανώνονται και θέλουν να συνεχίσουν ν΄αποτελούν μέρος της ζωής των παιδιών τους. Αναζητούν το διάλογο και την ισορροπία. Σήμερα, εδραιώνεται σιγά-σιγά, μια πραγματική ανταλλαγή μεταξύ χωρισμένου πατέρα και παιδιών.

Το μαρτυράει η έφηβη που ζητάει τα κλειδιά του διαμερίσματος του πατέρα της για να μπαινοβγαίνει ελεύθερα, το αγοράκι που μιλάει για το χάος στο σπίτι πριν από το διαζύγιο των γονιών του, το κοριτσάκι που βρίσκει ακατανόητο τον πόλεμο μεταξύ των γονιών του και αποφασίζει, ό,τι

και να γίνει, να επισκεφτεί τον πατέρα του κτλ.

Το ζητούμενο είναι οι γονείς να μπορέσουν να ξεπεράσουν την προσωπική τους αποτυχία και να διαφυλάξουν την ψυχική ηρεμία των παιδιών τους αλλά και τη δική τους. Επίσης, είναι βασικό να διατηρήσουν όλα τα μέλη τα δικαιώματά τους. Ο χωρισμένος πατέρας δικαιούται να είναι παρών στη ζωή των παιδιών του. Χωρίζω με τον/την σύντροφό μου δεν σημαίνει πως χωρίζω και από τα παιδιά μου.

Είναι σημαντικό λοιπόν, να βρεθεί τρόπος για το πώς θα γίνει η αποκατάσταση λειτουργικών σχέσεων με την πρώην σύζυγο και τα παιδιά. Να γίνει ένας επαναπροσδιορισμός των θέσεων. Η ισορροπία της οικογένειας έχει ταρακουνηθεί για τα καλά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί χρόνος στα μέλη να αποδεχθούν τη νέα κατάσταση. Οι γονείς πρέπει να έχουν ενημερότητα των συναισθημάτων τους για να μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο δράσης.

Δεν είναι εύκολη διαδικασία ένα διαζύγιο. Το ζητούμενο όμως είναι πως θα το χειριστείτε ώστε τα παιδιά να νιώσουν ασφάλεια. Δεν είναι κακό να μην τα βρείτε ως ζευγάρι. Είναι κομμάτι της ζωής. Το κακό όμως είναι γεμίσετε ενοχές την ψυχή των παιδιών σας. Άσχετα, με την πορεία λοιπόν της προσωπικής σας ζωής, τα παιδιά σας θα πρέπει να καταλάβουν πως έχουν το δικαίωμα να σας βλέπουν όποτε θέλουν και όποτε έχουν ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα