Στιγμές στη ζωή μιας μητέρας

Τι σημαίνει μητρότητα για εσάς; Μπορεί να αποτυπωθεί σε εικόνες;

Πώς μια νέα μητέρα τα βγάζει πέρα; Από τη στιγμή της γέννησης των παιδιών της, αλλάζει. Αλλάζει ο τρόπος σκέψης της, ακόμα και οι αισθήσεις της. Η έκτη αίσθηση, για την ύπαρξη της οποίας γίνεται λόγος, στις μητέρες φαίνεται πως λειτουργεί. Διαισθάνονται τον κίνδυνο, την απειλή, τον φόβο, πότε πρέπει να επέμβουν. Παρατηρούν τα μικρά τους να μεγαλώνουν, «μυρίζονται» τις σκανταλιές,

ακούν τα προβλήματά τους, η αγκαλιά τους είναι καταφύγιο για εκείνα και «γεύονται» μαζί τους τις χαρές και τις λύπες της ζωής. Ό, τι κι αν πούμε, οι μαμάδες έχουν αναλάβει το πιο δύσκολο αλλά και το πιο όμορφο έργο του κόσμου.

Μία νέα μαμά και φωτογράφος, η Elinor Carucci, αποτυπώνει σε μερικές φωτογραφίες, το ρόλο της μητέρας μέσα από την ματιά της μητέρας. Είναι εκπληκτικές φωτογραφίες, που αποδίδουν με άμεσο και απλό τρόπο την πραγματικότητα. Έμπνευσή της φυσικά, ήταν η απόκτηση των δίδυμων παιδιών της.

1 από 11 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Η στιγμή της γέννησης.

Ο θηλασμός. Από τις πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή της μητέρας και του παιδιού, που αναπτύσσουν δεσμούς εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Το κλάμα είναι ο τρόπος που τα παιδιά επικοινωνούν. Διεκδικούν τις ανάγκες και τα θέλω τους.

Η περιέργεια. Απαραίτητη στη διαδικασία της μάθησης.

Σύγκρουση αναγκών. Δύσκολη στιγμή.

Η γυναικεία πλευρά της μητέρας.

Μια εκπληκτική φωτογραφία. Η σκιά της μητέρας δείχνει το πραγματικό της μέγεθος και αποδίδει τέλεια την αλλαγή και τη θέση που έχει στη ζωή του παιδιού της.

Η καθημερινότητα. Τρέξιμο, άγχος, παιδιά, υποχρεώσεις, απλά σας προπονούν για «μαραθωνοδρόμο».

Απ” τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της. Η αγάπη ανάμεσα στα αδέλφια.

Είναι εκεί στα δύσκολα. Η αγκαλιά της ανακουφίζει απ΄τον πόνο.

< >

Photo Credits: Elinor Carucci/INSTITUTE.

Keywords
Τυχαία Θέματα