Appορίες & άλλα tech κολλήματα

Ποια application πρέπει να κατεβάσεις στο iPhone σου, για να κάνει πιο εύκολη και fun τη ζωή σου. Και τα περισσότερα είναι τσάμπα.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Περίπου 600.000 εφαρμογές κυκλοφορούν στο App Store. Σου ζαλίζεται ο εγκέφαλος αν αρχίσεις και ψάχνεσαι. Πολλά από αυτά, προφανώς τα περισσότερα δεν θα σου προσθέσουν τίποτα. Κάποια όμως σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη – και πολύ πιο fun.

Αυτά τα 10 ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

1. Instagram
Η ίδια η Apple το είχε χαρακτηρίσει το σαν το καλύτερο iPhone app για το 2011 ένα χρόνο πριν. Και για να το πει –παρόντος του μακαρίτη Τζομπς– σημαίνει πως είχε δίκιο. Το πιο εύκολο interface για να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου και αμέσως μετά να τις μοιραστείς με τους φίλους σου. Και άσχετος να είσαι σε κάνει μάγκα ή αλλιώς η απομυθοποίηση της τέχνης. Κάτι σαν το Facebook της φωτογραφίας.
Πόσο: δωρεάν

2. Google Translate
Ο καλύτερος μέχρι στιγμής μεταφραστής. Όχι ότι θα κάνεις copy and paste ένα κείμενο και θα στο βγάλει. Δεν κάνει για μεταφράσεις κειμένων αλλά είναι μια χαρά αν έχεις κολλήσει και δεν σου έρχεται η λέξη. Ή αν δεν ξέρεις καθόλου αφού περιέχει περισσότερες από 60 λέξεις. Στις 17 από αυτές μπορείς αντί να πληκτρολογείς τη λέξη ή τη φράση να τη λες με φωνητική εντολή.
Πόσο: δωρεάν

3. Wikipedia
Η μεγάλη, τεράστια και κυρίως τσάμπα προσφορά στην ανθρώπινη γνώση. Από το ποια είναι τα μιτοχόνδρια μέχρι τις στατιστικές του Μάικλ Τζόρνταν. Ό,τι κινείται στον πλανήτη. Ένας από τους λόγους που ο σύγχρονος “ιντερνετικός” άνθρωπος διαβάζει περισσότερο. Το πιο cool πάντως είναι η λειτουργία που ενεργοποιεί την τοποθεσία. Περπατάς, βλέπεις ας πούμε ένα μνημείο και σου λέει την ιστορία του. Θεϊκό.
Πόσο: δωρεάν

4. Instapaper
Βλέπεις κάτι στο ίντερνετ και το σώζεις σε ένα πολύ εύχρηστο interface για να το διαβάσεις με την ησυχία σου μετά και χωρίς φυσικά να χρειάζεται περιβάλλον Wi Fi ή 3G.
Πόσο: 3.99€

5. SoundHound
Ακούς ένα τραγούδι αλλά δεν ξέρεις ποιο είναι. Βάζεις το τηλέφωνο κοντά στην πηγή ήχου και σε λίγα δευτερόλεπτα σου λέει ποιο συγκρότημα είναι, τι και πως και αν θες το αγοράζεις επί τόπου από το iTunes. Θέλει λίγο περισσότερο χρόνο από το Shazam στη φάση του recording αλλά δεν σε χρεώνει μέχρι κάποιο σημείο downloads ανά μήνα. Από Καζαντζίδη μέχρι Motorhead.
Πόσο: δωρεάν

6. Weather+
Ωραία γραφικά, αναλυτικές προβλέψεις καιρού, για να ξέρεις τι γίνεται έξω πριν σηκωθείς από το κρεβάτι και φευγαλέο χάζι στο τι καιρό έχει σε διάφορες πόλεις του πλανήτη που εσύ επιλέγεις. Σε παίρνει ο άλλος από Μόναχο ας πούμε και σου λέει “σήμερα έχει ένα καιρό” και του λες άσε ξέρω.
Πόσο:0.79€

7. gForce
Αν σου αρέσουν τα αυτοκίνητα έχει πλάκα. Το βάζεις σε οριζόντια θέση, ας πούμε στην κονσόλα, πατάς start και σου μετράει τη διαδρομή σου, το χρόνο που έκανες και τα πλευρικά g που είχες στις στροφές. Από την Porsche για τους πορωμένους των δρόμων.
Πόσο: δωρεάν

8. Kindle
Μπαίνεις στο Am

Keywords
Τυχαία Θέματα