Spiegel: Ακραίος κι επικίνδυνος ο Τσίπρας

12:06 7/8/2012 - Πηγή: KoolNews

«Τον βάφτισαν τον πιο επικίνδυνο άνδρα της Ευρώπης από τότε που τέθηκε επικεφαλής της άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα και άρχισε να απορρίπτει οποιαδήποτε συμμετοχή στην κυβέρνηση» ισχυρίζεται το γερμανικό περιοδικό.

Στον κατάλογο με τους «δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς» του Der Spiegel συμπεριλαμβάνεται και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

διότι–μεταξύ άλλων- απορρίπτει τις αποκρατικοποιήσεις και ζητάει την ποινικοποίησή τους: «Ο Τσίπρας βασίζει τη ρητορική του στο επιχείρημα ότι είναι αδύνατη η αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ και γι’ αυτό οξύνει ιδιαίτερα την αντιπολιτευτική του πρόταση».

Το περιοδικό δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό του για τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως εξής: «Η τελευταία του πρόταση ήταν πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει απλώς να πει όχι στις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα. Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν έγκλημα κατά τα λεγόμενά του. Έχει χαρακτηριστεί ‘ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης’ από τότε που ηγείται της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και έχει πάρει στο κυνήγι την κυβέρνηση. Ποιος να είναι ο στόχος του; Ο Τσίπρας ποντάρει στο ότι δεν μπορεί κανείς να εκδιώξει την Ελλάδα από το ευρώ και ασκεί δομική αντιπολίτευση».

Στο ΤΟΠ10 περιλαμβάνονται επίσης ο Μάρκους Σέντερ, υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, ο οποίος είχε αξιώσει την «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε η Ευρωζώνη «να δείξει τα δόντια της» αλλά και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επειδή, αφού πρότεινε ως οριστική λύση για την κρίση, «να τυπώσει περισσότερα ευρώ η ΕΚΤ», μίλησε για έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, πέραν «των λαϊκιστικών αναφορών του για το ευρώ με τα οποία θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία».

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται η Μαρίν Λε Πεν, κόρη του ιδρυτή του «Εθνικού Μετώπου» Ζαν Μαρί Λε Πεν, η οποία σήμερα ηγείται του ακροδεξιού κόμματος, ζητώντας την επιστροφή στο γαλλικό φράγκο και επικρίνοντας «την κυρία Μέρκελ και τους φίλους της» που θέλουν να μας κάνουν «μία ευρωπαϊκή Σοβιετική Ένωση».

Μερικά από τα υπόλοιπα ονόματα της «λίστας των επικίνδυνων»: Ο Ολλανδός ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς «ο οποίος, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, είχε χαρίσει στον Έλληνα πρεσβευτή στη Χάγη μία δραχμή», ο Αυστριακός ομοϊδεάτης του Χάϊντς Κρίστιαν Στράχε (πρώην συνεργάτης και διάδοχος του Γιεργκ Χάϊντερ στη ηγεσία του λαϊκιστικού δεξιού κόμματος της χώρας), καθώς και ο ευρωσκεπτικιστής Νάϊτζελ Φάρατζ, ηγέτης του βρετανικού «Κόμματος της Ανεξαρτησίας», ο οποίος κάθε τόσο προκαλεί γέλωτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τις ρητορικές εξάρσεις του υπέρ της Γηραιάς Αλβιώνος και κατά της Ε.Ε. (παράδειγμα: για τον πρόεδρο της Ε.Ε. είχε δηλώσει στο Στρασβούργο ότι «έχει το χάρισμα μίας πατσαβούρας»).

Keywords
Τυχαία Θέματα