Ανοίγει την Δευτέρα το ΕΚΠΑ– Με δύο 24ωρες ξεκινούν την εβδομάδα οι διοικητικοί

Τη Δευτέρα ανοίγει το Πανεπιστήμιο αλλά ταυτόχρονα συνεχίζεται και η απεργία των διοικητικών, καθιστώντας σαφές τον «εμφύλιο» που υπάρχει μεταξύ τους.

Οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν δύο ακόμα 24ωρες απεργίες για τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, μπαίνοντας

έτσι στην 15η εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεών τους. Η απόφαση ελήφθη χωρίς την παρουσία της πλειοψηφούσας παράταξης του διοικητικού τους συμβουλίου που έχει δηλώσει ότι η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ έχει λήξει και παρά την απόφαση της Συγκλήτου για άνοιγμα του ιδρύματος την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν θα υπάρξει περιφρούρηση και η πρόσβαση στους χώρους του πανεπιστημίου θα είναι ελεύθερη για όσους θέλουν να εργαστούν, επεσήμαναν οι διοικητικοί υπάλληλοι. Πάντως αρκετοί διοικητικοί υπάλληλοι έχουν επιστρέψει στις θέσεις εργασίας τους, σύμφωνα με εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου τους, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η λειτουργία της Ιατρικής σχολής, της Φαρμακευτικής και της Γυμναστικής Ακαδημίας.

Σε ανακοίνωση της η απεργιακή επιτροπή εξηγεί:

«Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα, τη θέση συναδέλφων σε αργία και την αποδόμηση–ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Προκηρύσσουμε δύο 24ωρες απεργίες με περιφρούρηση των εργασιακών μας χώρων:Δευτέρα 16/12/2013 με αίτημα την αναστολή των ΚΥΑ και των πράξεων που απορρέουν από αυτήΤρίτη 17/12/2013 με αίτημα την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων που απορρέουν από την εφαρμογή των ΚΥΑ και αφορούν την κατάργηση κλάδων και τις διαθεσιμότητες με τους ίδιους όρους.Δεν παρεμποδίζουμε και δεν υποστηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία.Εξουσιοδοτούμε το Προεδρείο της Γ.Σ. να συντάξει μαζί με τους εκπροσώπους των Συλλόγων άλλων ΑΕΙ κείμενο με χρονοδιάγραμμα ως προς τις δικές μας απαιτήσεις και την υλοποίησή τους από το Υπουργείο Παιδείας.Καλούμε τη Δευτέρα 16/12, 08.30 πμ συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στη ΓΑ Α μαζί με την Α Ε Υ και άλλους φορείς κατά την κατάθεση των μελών του Προεδρείου της Γ.Σ. του Συλλόγου της 02/12/2013.Καλούμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους να πάρουν αποφάσεις ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την άσκηση πίεσης σε εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή σε αργία να αναλάβουν το βάρος της λειτουργίας του Ιδρύματος, όπως επίσης να μην προσληφθούν εργολαβικοί εργαζόμενοι στη θέση τους.Καλούμε τους φοιτητές και τα μέλη ΕΠ του Ιδρύματος να αναδείξουν τα κενά στη λειτουργία του ΕΚΠΑ μετά τη διαθεσιμότητα.Η Διεύθυνση Διοικητικού παραμένει υπό τον έλεγχο των απεργών.Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε επισήμως αποστείλει».

Πελεγρίνης: Η προσπάθεια είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο άμεσα

«Η προσπάθεια από τη διοίκηση του ΕΚΠΑ είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο άμεσα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανής του Θεοδόσης Πελεγρίνης κατά την τοποθέτησή του στη σύνοδο των πρυτάνεων, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, τονίζοντας ότι «η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσω του διαλόγου».

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επεσήμανε ότι η εισήγησή του προς τη Σύγκλητο και η απόφασή της την περασμένη εβδομάδα ήταν «τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τρόπο ομαλό» και «συγχρόνως το υπουργείο να συνεχίσει το διάλογο».

Σημείωσε ότι η εκπρόσωπος της συγκλήτου Ε.Καραμαλέγκου και ο καθηγητής νομικής Χ.Χρυσανθάκης, που συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό, του μετέφεραν ότι η δίωρη συζήτησή τους ήταν «εποικοδομητική» και ότι ανέλαβαν σήμερα να ενημερώσουν τους διοικητικούς, ωστόσο «το κλίμα πυροδοτήθηκε από διαμάχη μεταξύ των απεργών».

«Όλοι μας στην πανεπιστημιακή κοινότητά μας θέλουμε να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο. Και όλοι πρέπει να δείξουμε πνεύμα συνεννόησης» τόνισε.

Ο κ. Πελεγρίνης υποστήριξε ότι «ο πρύτανης καθημερινά ασχολείται πολλές ώρες με το να αντιμετωπίζει τις συνεχείς διώξεις της πολιτείας σε βάρος του κι αυτό είναι άδικο και ψυχοφθόρο» και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για τη συμπαράστασή τους.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα