Άσχημος ύπνος για όσους καπνίζουν πριν κοιμηθούν

Πολλοί καπνιστές συνηθίζουν να ανάβουν ένα τσιγάρο πριν από τον ύπνο και σύμφωνα με μία νέα έρευνα το συγκεκριμένο πράγμα μόνο κακό τους κάνει.Η έρευνα που έγινε από Γερμανούς ερευνητές με επικεφαλής τον Στέφαν Κορς του πανεπιστημίου Charite του Βερολίνου απέδειξε ότι οι νικοτίνη επηρεάζει με άσχημο τρόπο τον ύπνο. Η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιεύτηκε

στο περιοδικό για θέματα βιολογίας και εθισμού «Addiction Biology» και το δείγμα ήταν πάνω από 2.000 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, το 17% των καπνιστών κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ ενώ το 28% ανέφερε διαταραχές στον ύπνο του. Στους μη καπνιστές τα αντίστοιχα ποσοστά είναι &% και 19%.

«Η μελέτη αναδεικνύει για πρώτη φορά την αυξημένη πιθανότητα διαταραχών στον ύπνο των καπνιστών σε σύγκριση με τους μη καπνιστές», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Στέφαν Κορς. Επίσης παρατηρήθηκε στους καπνιστές ότι εξαιτίας του τσιγάρου υιοθετούν και άλλες κακές συνήθειες για τον ύπνο όπως το να βλέπουν μέχρι αργά τηλεόραση και να μην ασκούνται σωματικά επαρκώς.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η νικοτίνη ευθύνεται για τον κακό ύπνο επειδή διεγείρει τον οργανισμό. «Αν κανείς καπνίζει και δυσκολεύεται να κοιμηθεί, έχει ένα ακόμα λόγο να το κόψει», είπε μεταξύ άλλων ο Στέφαν Κορς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παλαιότερες έρευνες έχουν συσχετίσει τις διαταραχές του ύπνου με την παχυσαρκία, τον διαβήτη και τις καρδιοπάθειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα