Φλερτ Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Κατεχόμενα: Γραφείο ενημέρωσης ανοίγει η Κομισιόν

Ευρωπαϊκό Γραφείο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης «EU Infopoint» ιδρύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Στόχος του Γραφείου EU Infopoint, είναι να φέρει την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να βοηθήσει τους Τουρκοκύπριους να ικανοποιήσουν την ανάγκη για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το συγκεκριμένο Γραφείο, εγκαινιάστηκε επίσημα

από τον Walter Deffaa, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτό το Γραφείο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Infopoint είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός σύγχρονου και ελκυστικού χώρου που θα βοηθήσει τους Τουρκοκυπρίους»

Παράλληλα, αναμένονται εκδηλώσεις ευρείας προβολής καθώς και πολιτιστικά δρώμενα, σεμινάρια, συνέδρια και εργαστήρια σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλο το βόρειο μέρος της Κύπρου.

Με προϋπολογισμό της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, το Γραφείο EU Infopoint είναι ένα έργο 30 μηνών με διάρκεια μέχρι τα μέσα του 2017. Χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Προγράμματος Βοήθειας της ΕΕ προς την Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η είδηση για την ίδρυση του γραφείου έρχεται αμέσως μετά την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί που έχει μεγάλη κόντρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, αφού του ξεκαθάρισε πως τα κατεχόμενα είναι μία περιοχή αυτόνομη που δεν ακολουθεί την Τουρκία και τον ηγέτη της.

«Εμείς υποφέραμε το 63, αλλά οι Ελληνοκύπριοι υπέφεραν το 1974. Ήρθε η ώρα να κλείσουμε τις πληγές μας» είπε έξω από τα δόντια αμέσως μετά την εκλογή του ενώ τσακώθηκε σε δημόσιο κανάλι με τον σουλτάνο Ερντογάν.

The post Φλερτ Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Κατεχόμενα: Γραφείο ενημέρωσης ανοίγει η Κομισιόν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα