Γιώργο, μην κάνεις χαρακίρι

Και πάνω που πιστεύαμε ότι φτάναμε στη λύση, η απόφαση του Παπανδρέου να κάνει πρωθυπουργό τον Πετσάλνικο μετέτρεψε τη χώρα και πάλι σε αρένα με τρελούς ταύρους.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Ο Πετσάλνικος είναι έγκλημα εναντίον της χώρας. Αυτό που θα συμβεί αύριο,

αν τον βάλουν πρωθυπουργό πιστεύω ότι θα φέρει τέτοια αναστάτωση στην πολιτική κοινωνία και την οικονομία, που μπροστά της το δημοψήφισμα θα είναι σκέτη παιδική χαρά. Στην ουσία ο Παπανδρέου έβαλε πάλι βόμβα στο πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

1. Πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος του Σαμαρά, ο Γιάννης Μιχελάκης, ανακοίνωσε επισήμως ότι ποτέ ο Παπανδρέου δεν έκανε πρόταση στη ΝΔ για τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο. Ο Μιχελάκης συνέχισε, λέγοντας, πως αν αυτό είχε γίνει η ΝΔ θα τον είχε δεχθεί. Αυτό εκθέτει βαθύτατα τον Παπανδρέου, ο οποίος υποτίθεται ότι έφερε από το εξωτερικό τον Παπαδήμο για να του προτείνει τη θέση του πρωθυπουργού. Λένε όλοι ότι στην ουσία εξαρχής είχε στο μυαλό του λύση τύπου Πετσάλνικου.

2. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ροντέο, με δεκάδες ξαμολημένους ταύρους στην αρένα. Παπανδρεϊκοί, Βενιζελικοί, UFO, Τρόικες και άλλοι πιστεύουν ότι αυτό είναι το τέλος του κόμματός τους. Πιστεύουν ότι ο Παπανδρέου τους κορόιδεψε βαθύτατα λέγοντας ότι αποχωρεί. Και ότι έβαλε, όπως λένε οι ίδιοι, τον “κηπουρό” του για να του κρατάει το μαντρί και να του οργανώσει την επιστροφή. Χιλιάδες τηλέφωνα γίνονται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ζητώντας αλλαγή της απόφασης. Καλός και τίμιος άνθρωπος είναι ο πρόεδρος της Βουλής, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι ένα πρόσωπο που οι έλληνες πολίτες και οι ευρωπαίοι συνομιλητές θα ήθελαν για πρωθυπουργό.

3. Όπως και να έχει μετά και από αυτή την κίνηση το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Αμφιβάλλω κι αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι ένα. Στεναχώρια μου βέβαια, μιας και το τελευταίο που μας ενδιαφέρει στη φάση που είμαστε είναι οι κομματικοί σχηματισμοί. Αν μη τι άλλο, αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ συγκροτούσαν ένα δίπολο που πήγαινε να διαπραγματευτεί. Έστω κι αν έμεναν λεπτομέρειες στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

4. Δεν ξέρω πόσα λεπτά ή πόσες ώρες μένουν μέχρι την οριστικοποίηση της απόφασης για τον Πετσάλνικο, αλλά καλά θα κάνει ο Γιώργος να την αλλάξει άμεσα. Πολύ φοβάμαι αν δεν την αλλάξει, και το δικό του μέλλον θα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που θα μπορούσε να φανταστεί. Και το λέω, γιατί ενώ ο Πετσάλνικος δεν είναι κάποιος άνθρωπος που κουβαλάει πάνω του αντιπάθειες και δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ σοβαρά για κάτι κακό, ήδη αποδημείτε, όχι μόνο από τα media, αλλά ακόμα και από τους 50 πιτσιρικάδες που είναι αυτή τη στιγμή στα γραφεία. Το Mega θα φταίει μετά ή ο Alter αν κράζουν;

Keywords
Τυχαία Θέματα