Κυνηγός σκότωσε τον μεγαλύτερο ελέφαντα της Αφρικής και πόζαρε δίπλα καμαρώνοντας [εικόνες]

Μία νέα δολοφονία άγριου ζώου, που έγινε με τον ίδιο τρόπο όπως εκείνη του Σεσίλ, έχει προκαλέσει παγκόσμιες αντιδράσεις.

Όπως και ο οδοντίατρος από τις ΗΠΑ που σκότωσε το λιοντάρι-σύμβολο, έτσι και ο Γερμανός κυνηγός σκότωσε τον μεγαλύτερο ελέφαντα που έχει εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στην Αφρική. Οι χαυλιόδοντες

του ελέφαντα ζύγιζαν 54 κιλά και είχαν τέτοιο βάρος και μέγεθος που τους έσερνε στο έδαφος ενώ περπατούσε.

Ο ελέφαντας, που θεωρούνταν ο μεγαλύτερος εν ζωή, σκοτώθηκε στο Εθνικό Πάρκο Gonarezhou στη νοτιοανατολική Ζιμπάμπουε. Ο κυνηγός, που πιστεύεται πως είναι Γερμανός, είχε και τη βοήθεια άλλου έμπειρου κυνηγού κατά τη διάρκεια του 21ημερου ταξιδιού του ενώ πόζαρε δίπλα από το θύμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες o ελέφαντας ήταν από 40 έως 60 ετών και δεν τον είχαν εντοπίσει στο πάρκο, παρά μόνο όταν τον σκότωσε ο Γερμανός κυνηγός. Κάποιοι είπαν ότι μπορεί να πρόκειται για έναν τεράστιο ελέφαντα ταύρο, που ονομάζεται Nkombo, από το πάρκο Kruger, ο οποίος φορούσε ειδικό κολάρο για να εντοπίζεται από δορυφόρο αλλά το έχασε το 2014.

Ωστόσο, ο Nkombo είχε εντοπιστεί στις 3 Οκτωβρίου στο πάρκο στη Νότια Αφρική και θεωρείται αδύνατο να έκανε το ταξίδι ως τη Ζιμπάμπουε σε διάστημα μόλις πέντε ημερών. Ο Τζονι Ροντρίγκες, πρόεδρος της Ομάδας Κρούσης για την προστασία της Ζιμπάμπουε εκτίμησε πως ο ελέφαντας ίσως να προερχόταν από το πάρκο Κρούγκερ στη Νότια Αφρική, καθώς ανάμεσα σε αυτό και στο πάρκο στη Ζιμπάμπουε δεν υπάρχουν σύνορα.

«Το λυπηρό είναι πως όταν ένας πολίτης της Ζιμπάμπουε σκοτώνει ένα ζώο για να θρέψει την οικογένειά του, τιμωρείται με 5 έως 15 χρόνια φυλακή αλλά όταν ένας πλούσιος ξένος κυνηγός έρχεται και σκοτώνει ζώα, τη γλιτώνει χωρίς συνέπειες», πρόσθεσε.

Οι φωτογραφίες του Γερμανού κυνηγού να καμαρώνει γιατί σκότωσε τον άτυχο ελέφαντα δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των social media. «Ανέβηκαν» σε φόρουμ όπου άλλοι κυνηγοί θαύμασαν τη δολοφονία του ελέφαντα και άλλοι κατήγγειλαν τη νέα δολοφονία, μόλις λίγους μήνες μετά από εκείνη του Σέσιλ.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Κυνηγός σκότωσε τον μεγαλύτερο ελέφαντα της Αφρικής και πόζαρε δίπλα καμαρώνοντας [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα