Λύθηκε το μυστήριο με τα κλειδωμένα γραφεία της Βουλής – Άλλαξε κλειδαριές ο γενικός γραμματέας

Το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε το τελευταίο διάστημα το γραφείο Ν. 207 της Βουλής «τράβηξε» καθυστερημένα ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Θαλάσσης.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το «μυστηριώδες» γραφείο προορίζεται για τον διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Βουλής, θέση που παραμένει κενή γι αυτό και αποφασίστηκε να κλειδωθεί ο χώρος.

Παράλληλα επιτίθεται στην κυρία Ελένη

Δρούλια (σ.σ. πρόκειται για την υπάλληλο της Βουλής που με επιστολή της ανέδειξε το ζήτημα) λέγοντας «Η κ. Δρούλια θεώρησε ότι όσοι ενεργούν καταχρηστικά ωφελούνται και όσοι προκαλούν θόρυβο κερδίζουν.

Οι ενέργειές της είναι τελείως αντιυπηρεσιακές και συγκαταλέγεται στους στις υπαλλήλους της Βουλής που δεν διστάζουν να βλάψουν την υπηρεσία τους χάρη του προσωπικού τους συμφέροντος. Για να οικειοποιηθεί το γραφείο της διεύθυνσης δεν δίστασε να υποστηρίξει και το εκκωφαντικό επιχείρημα ότι μόνο από το τηλέφωνο αυτού του γραφείου μπορούν να γίνουν απευθείας κλήσεις στο εξωτερικό.

Επιπλέον παραπλάνησε τους δημοσιογράφους, ώστε να εμπλακεί το όνομα της Προέδρου της Βουλής, η οποία δεν έχει δει ποτέ αυτό το γραφείο, και να κερδίσει έτσι δημοσιότητα. Άλλωστε όποιος δει αυτό το γραφείο θα απογοητευθεί, γιατί δεν έχει καμιά σχέση με τις περιγραφές που του έγιναν.

Τέλος, διαβεβαιώνω, ότι όσο εξαρτάται από εμένα, το γραφείο αυτό θα παραμείνει κλειδωμένο, ώστε να διαφυλαχθεί και να παραδοθεί στο πρόσωπο που θα επιλεγεί για τη θέση διευθυντή/διευθύντριας. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα με καθιστούσε συνεργό της κ. Δρούλια».

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Θαλάσση έχει ως εξής:

«Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί πολύς θόρυβος, επειδή άλλαξα την κλειδαριά και κλείδωσα το γραφείο της "διευθύντριας" της βιβλιοθήκης της Βουλής. Ως προς το θέμα αυτό διευκρινίζω τα εξής:

Η διεύθυνση της βιβλιοθήκης υπάγεται απευθείας στον γενικό γραμματέα της Βουλής. Στη διεύθυνση της βιβλιοθήκης εντάσσονται τέσσερα τμήματα: το τμήμα κοινοβουλευτικής βιβλιοθήκης με προϊσταμένη την κ. Δρούλια, το τμήμα βιβλιοθήκης πόλεως με προϊσταμένη την κ. Αντωναράκου, το τμήμα συντηρήσεως με προϊσταμένη την κ. Σακελλαρίου και το τμήμα της Μπενακείου βιβλιοθήκης με προϊσταμένη την κ. Βλασσοπούλου.

Η θέση στη διεύθυνση της βιβλιοθήκης είναι προσωρινά κενή μετά τη συνταξιοδότηση του κ. Δρακόπουλου. Ως εκ τούτου το γραφείο αυτό πρέπει να παραμένει κλειστό έως την πλήρωση της θέσης. Η κ. Δρούλια δεν είναι διευθύντρια, αλλά τμηματάρχης υποψήφια για τη θέση διευθυντή/διευθύντριας, όπως και οι άλλες τμηματάρχες της βιβλιοθήκης. Παρόλο που δεν είναι διευθύντρια είχε οικειοποιηθεί το γραφείο της διεύθυνσης κατά τρόπο αήθη, δόλιο και καταχρηστικό για να δημιουργήσει de facto καταστάσεις και να επιβάλει τον εαυτό της στη θέση της διευθύντριας.

Να επισημάνω ότι η κ. Δρούλια έχει πτυχίο αγγλικής φιλολογίας και DEA στη βυζαντινή Ιστορία και, όσον αφορά τις άλλες υποψήφιες, η κ. Αντωναράκου είναι φιλόλογος με ειδικότητα στη βυζαντινή και νεοελληνική φιλολογία και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική στην κλασική φιλολογία, ενώ η κ. Βλασσοπούλου είναι ιστορικός, διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Καμιά από τις τρεις συνυποψήφιες της κ. Δρούλια δεν διαμαρτυρήθηκε γιατί κλειδώθηκε το γραφείο διευθυντή/διευθύντριας και καταλαβαίνουμε τον λόγο. Να προσθέσω επιπλέον ότι με την εργασία τους και το ήθος τους τιμούν την ιδιότητα της δημοσίου υπαλλήλου.

Και είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ η κ. Δρούλια κοινοποίησε τη διαμαρτυρία της σε πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων στους προέδρους της Βουλής, τους αντιπροέδρους, τις γενικές διευθύνσεις, τις κοινοβουλευτικές ομάδες και τον σύλλογο υπαλλήλων, δεν την κοινοποίησε στις συνυποψήφιές της. Και πάλι καταλαβαίνουμε τον λόγο.

Η κ. Δρούλια θεώρησε ότι όσοι ενεργούν καταχρηστικά ωφελούνται και όσοι προκαλούν θόρυβο κερδίζουν. Οι ενέργειές της είναι τελείως αντιυπηρεσιακές και συγκαταλέγεται στους/στις υπαλλήλους της Βουλής που δεν διστάζουν να βλάψουν την υπηρεσία τους χάρη του προσωπικού τους συμφέροντος. Για να οικειοποιηθεί το γραφείο της διεύθυνσης δεν δίστασε να υποστηρίξει και το εκκωφαντικό επιχείρημα ότι μόνο από το τηλέφωνο αυτού του γραφείου μπορούν να γίνουν απευθείας κλήσεις στο εξωτερικό.

Επιπλέον παραπλάνησε τους δημοσιογράφους, ώστε να εμπλακεί το όνομα της Προέδρου της Βουλής, η οποία δεν έχει δει ποτέ αυτό το γραφείο, και να κερδίσει έτσι δημοσιότητα. Άλλωστε όποιος δει αυτό το γραφείο θα απογοητευθεί, γιατί δεν έχει καμιά σχέση με τις περιγραφές που του έγιναν.

Τέλος, διαβεβαιώνω, ότι όσο εξαρτάται από εμένα, το γραφείο αυτό θα παραμείνει κλειδωμένο, ώστε να διαφυλαχθεί και να παραδοθεί στο πρόσωπο που θα επιλεγεί για τη θέση διευθυντή/διευθύντριας. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα με καθιστούσε συνεργό της κ. Δρούλια.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής

Γιώργος Θαλάσσης».

The post Λύθηκε το μυστήριο με τα κλειδωμένα γραφεία της Βουλής – Άλλαξε κλειδαριές ο γενικός γραμματέας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα