Ο Πέτρος Κωστόπουλος σού μαθαίνει πώς να κάνεις το παλιό σου κοστούμι καινούργιο

Το καινούργιο κοστούμι είναι πάντα μια ευχαρίστηση για τον άντρα. Το ψωνίζεις, το φοράς και αισθάνεσαι καινούργιος. Τώρα, όμως, με την κρίση πρέπει να κινηθείς έξυπνα και οικονομικά. Ποια είναι η λύση, λοιπόν; Κάνε το παλιό, καινούριο.

Γράφει ο Πέτρος Κωστόπουλος

Κάτι που στο παρελθόν έκαναν και οι Άγγλοι ευγενείς. Τα πράγματα είναι απλά: Σου κάνει ένα κοστούμι παλιακό, έχει φαρδιά μανίκια και φαρδιά μπατζάκια; Τίποτα πιο εύκολο από το να το φέρεις στα ίσια και να το κάνεις μοντέρνο -εκτός βέβαια κι αν έχεις χάσει

ή πάρει 10 κιλά. Εκεί το πράγμα ζορίζει. Όπως και να 'χει εγώ το έκανα.

Πήρα πέρυσι καμιά 10αριά παλιά κοστούμια -τα οποία δεν είχαν πολύ φαρδιά πέτα- και έκανα μια βόλτα από το ράφτη. Αναφέρομαι στα φαρδιά πέτα για τον εξής απλό λόγο: Το φαρδύ πέτο έχει καταδικαστεί σε θάνατο χρόνια τώρα, παρότι ο Τομ Φορντ επιμένει. Επίσης, κουβαλάει ένα «κουσούρι» εκ γενετής: Δεν μικραίνει.

Αυτό, λοιπόν, που συνήθως χρειάζεται ένα παλιό κοστούμι είναι:

Να το στενέψεις στη μέση τόσο ώστε όταν το κουμπώσεις να χωράνε ανάμεσα στο σώμα σου και στο κουμπί μόνο δυο δάχτυλα. Γίνεται κομψό και δεν σε πνίγει.Αν είναι φαρδύ στο στήθος το μαζεύεις κι από πλάγια πίσω, αλλά ένας καλός ράφτης μπορεί να σου μαζέψει και τη μπροστινή ραφή για να έρχεται ισόρροπα. Το χειρότερο στένεμα στη μέση είναι αυτό που γίνεται μόνο στην κεντρική ραφή της πλάτης.Το πιο σημαντικό -στο οποίο κανείς δεν δίνει σημασία- είναι το στένεμα του μανικιού. Πρέπει να το κάνεις σε όλα σχεδόν τα κοστούμια, ακόμα και στα καινούργια. Όλες οι φωτογραφίες που βλέπετε σε περιοδικά για το στυλ, έχουν πιασμένα τα μανίκια από πίσω με καρφίτσες. Κοιτάξτε τους Εγγλέζους και τους Ιταλούς. Η κομψότητα του κοστουμιού ξεκινά από το στενό μανίκι. Πόσο στενό; Μέχρι εκεί που σου επιτρέπει να ξύνεσαι.Κονταίνεις το μανίκι έτσι ώστε να βγαίνει τουλάχιστον 2 δάχτυλα έξω το πουκάμισο. Το μακρύ μανίκι που φτάνει μέχρι την αρχή του αντίχειρα δεν είναι από το δικό σου κοστούμι, αλλά απ' του μακαρίτη.Στενεύεις το παντελόνι. Από τον καβάλο και κάτω. Ώστε να παίρνει μια μορφή στριμμένου τσιγάρου, θα έλεγα. Εννοείται ότι είναι πιο πολύ στα μπούτια και λιγότερο κάτω. Κάτω, κάτω στο μπατζάκι πρέπει να το πας από τσάκιση σε τσάκιση γύρω στους 20,5 με 22 πόντους . Μην ζορίζεστε, αν δεν το καταλάβατε εσείς, θα το καταλάβει ο ράφτης.Αν είναι ψηλοκάβαλο, μαζεύεται ο καβάλος και κονταίνει. Το μαζεύεις τόσο ώστε να μην έχεις πρόβλημα στα "μπαλάκια". Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό και κυρίως ανθυγιεινό θα έλεγα.Το μήκος πρέπει να είναι τόσο ώστε όταν το παντελόνι ακουμπάει στο παπούτσι κάνοντας μια ελαφριά τσάκιση, όπως των Ιταλών. Το «ακορντεόν» κάτω, είναι πάλι του μακαρίτη που λέγαμε. Το κοντό το κάνεις μόνο αν είσαι λίγο φασιονίστας και το έχεις στενέψει στους 19,5 πόντους. Οι Ιταλοί είναι μάγοι σε αυτό. Ίσα ίσα που ακουμπάει αλλά ταυτόχρονα δεν φαίνεται η κάλτσα.Τι κάνεις με τα παντελόνια που έχουν πιέτες; Παιχνιδάκι. Ο ράφτης κόβει την πιέτα, τη μαζεύει και αφήνει μόνο μια ραφή 5-7 πόντους μπροστά. Στα σκούρα κοστούμια μάλιστα δεν φαίνεται καθόλου.Περιττό να πω ότι το να κοντύνεις το σακάκι είναι εύκολη υπόθεση. Στα σταυρωτά που έχουν ξανάρθει στη μόδα αξίζει να είναι στενότερα γιατί όταν τα ξεκουμπώνεις «χάσκουν». Βασικά να ξέρεις ότι το κονταίνεις μέχρι εκεί που καλύπτει τον πισινό σου χωρίς να φτάνει όμως μέχρι μηρό.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο ToraTora.gr

The post Ο Πέτρος Κωστόπουλος σού μαθαίνει πώς να κάνεις το παλιό σου κοστούμι καινούργιο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα