Ο Ρίτσαρντ Μπάρντον απομυθοποιεί τον εαυτό του: Αλκοόλ, μεθύσια και απόγνωση!

Νέα στοιχεία για το θρυλικο ζευγάρι φέρνουν στο φως τα ημερολόγια του διάσημου ηθοποιού τα οποία αποκαλύπτουν τον καταστροφικό ρόλο που έπαιξε ο αλκοολισμός του στη θυελλώδη σχέση του με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Τις εξομολογήσεις του Ρίτσαρντ Μπάρτον αποκαλύπτει σε εκτενές δημοσίευμά της η βρετανική DailyMail υπογραμμίζοντας ότι τα ημερολόγια αυτά καλύπτουν την περίοδο του δεύτερου γάμου του Ρίτσαρντ Μπάρτον με

την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και το γαμήλιο ταξίδι τους στην νότια Αφρική. Εκεί η διάσημη ηθοποιός νιώθει έντονους πόνους και μπαίνει στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί φοβούνται ότι έχει καρκίνο στους πνεύμονες.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 1975: Οι πιο αγωνιώδεις ώρες της ζωής μου τελείωσαν στη 1 το μεσημέρι χθες. Πέρασα τις προηγούμενες ώρες από τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης με τον απόλυτο φόβο για τη ζωή της Λιζ και τη δική μου. Ο ύπνος δεν βοηθάει. Ακόμα υποφέρω από το σοκ και δεν νομίζω να το ξεπεράσω ποτέ όσο κι αν υποχωρήσει. Η Λιζ ήταν ασύγκριτα γενναία. Την αγαπώ χωρίς μυαλό και χωρίς ελπίδα.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου: Ήπια πολύ και απάτησα την Λιζ όταν δεν έβλεπε. Δεν θυμάμαι πολλά εκτός από το ότι ζήτησα διαζύγιο. Δεν ελέγχω τα χέρια μου και δεν μπορώ να γράψω. Τελείως χαζός. Μεθύσι!

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου: Έχοντας πιει τόσο πολύ χθες νιώθω απαίσια και άρρωστος. Πήγα ήσυχα στις 9.30 το πρωί να βρω ένα διπλό μπράντι αλλά τα μπαρ είναι κλειστά πριν τις 10. Ζητάω από τον Φριντζ (ο μανατζερ) να ανοίξει νωρίτερα. Μου προτείνει να πιω βότκα για να μη μυρίζω όταν δώσω το πρωινό φιλί στην Λιζ. Πίνω με τρεμάμενα χέρια.  Η Λιζ είναι ένας άγγελος, δεν ξέρω πως το καταφέρνει.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου: Δύο εβδομάδες παντρεμένος. Ακόμα ημιλιπόθυμος από το ποτό. Πολύ απογοητευμένος από τον εαυτό μου αλλά στο τέλος θα πέσω στην παγίδα.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου: Έκανα εκπληκτικό έρωτα στην Λιζ το απόγευμα. Γίνεται καλύτερα μέρα με τη μέρα αλλά σκέφτομαι τον θάνατο πολύ.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου: Ήπια πολύ. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου: Ήπια πάλι.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου: Τύφλα. Πρέπει να σταματήσω!

Κυριακή 2 Νοεμβρίου, Καταρράκτες Βικτόρια: Τσακώνομαι με την Λιζ για τις προσκλήσεις για το πάρτι γενεθλίων μου. Μετά από ένα σημείο που υπήρξα ιδιαίτερα καταστροφικός βάζει τα κλάματα και φεύγει.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου, Γιοχάνεσμποργκ: Μεθυσμένος

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου: Μεθυσμένος

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου: Μεθυσμένος

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου: Ξεκίνησα να παίρνω Antabuse. Το απόλυτο βασανιστήριο. Διαβάζω βιβλία όλη την ημέρα και προσπαθώ να κοιμηθώ.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου: Προσπαθώ να ξεφύγω από το ποτό. Οι γιατροί μου κάνουν συνέχεια τεστ αίματος και προσπαθούν να με ταΐσουν. Είμαι χάλια και δείχνω διαβολικός. Αλήθεια πρέπει να σταματήσω να πίνω από εδώ και πέρα. Ίσως μόνο ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου: Πήρα Αntabuse και ήπια ένα μικρό ποτήρι βότκα. Το Antabuse πιάνει. H Λιζ αισθάνεται ντροπή για μένα. Έχει πολύ δίκιο.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, Dorchester Hotel, Λονδίνο: Κοιμήθηκα

Keywords
Τυχαία Θέματα