Σε μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Νίκου Ρωμανού – Δεν θέλουν να δουν τον Αθανασίου οι γονείς του

Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει η ζωή του Νίκου Ρωμανού ο οποίος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Φραγκίσκο Ραγκούση, ο νεαρός συνεχίζει την απεργία πείνας και δεν έχει λάβει ποτέ του υγρή τροφή. «Δεν έχει βάλει ποτέ ορό ο Ρωμανός ούτε θα βάλει» τόνισε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ενώ επεσήμανε και την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε έναν άνθρωπο που σβήνει, πεθαίνει. Κατά συνέπεια, οι συναντήσεις ή οι ρυθμίσεις αφήνουν τους γονείς αδιάφορους. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να σωθεί το παιδί. Οι συναντήσεις είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, δεν λύνουν το θέμα», πρόσθεσε αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, αλλά και το γεγονός πως οι γονείς του δεν επιθυμούν συνάντηση με τον υπουργό.

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ] ισχυρίστηκε ότι αναζητεί τους γονείς του Νίκου Ρωμανού για να τους παράσχει διευκρινίσεις αλλά δεν ανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές του κλήσεις και τους καλεί να επικοινωνήσουν μαζί του.

Επί της ουσίας , ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται, ήδη, νέο νομοθετικό πλαίσιο, έτσι ώστε οι υπόδικοι και οι κατάδικοι οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να μπορούν να σπουδάζουν μέσω αλληλογραφίας και με ηλεκτρονικά μέσα.

Διευκρίνισε ότι το τριμελές συμβούλιο που απέρριψε το αίτημα του Ν. Ρωμανού να λαμβάνει άδειες προκειμένου να σπουδάζει, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο, καθώς ήταν δέσμιο του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

The post Σε μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Νίκου Ρωμανού – Δεν θέλουν να δουν τον Αθανασίου οι γονείς του appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα