Στη Ζωή της Αντέλ ο Χρυσός Φοίνικας – Ελληνικής καταγωγής οι πρωταγωνίστριες!

Το Φεστιβάλ Καννών ολοκληρώθηκε με την απονομή του μεγαλύτερου από τα κινηματογραφικά βραβεία.

Είχε κερδίσει από την αρχή τις εντυπώσεις, ενώ δεν ήταν λίγοι που τη θεωρούσαν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα.

Οι προσδοκίες δικαιώθηκαν και έτσι το ”La Vie d’ Adele” κατάφερε να αποσπάσει τον Χρυσό Φοίνικα κάνοντας τον σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κετίς να πετάξει στα ουράνια από τη χαρά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταγωνίστριες της ταινίας, όπου παρέλαβαν και μαζί του το βραβείο, ήταν οι ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος και Λεά Σαντού

Το

Μεγάλο Βραβείο, τη δεύτερη σημαντικότερη διάκριση της βραδιάς, κέρδισε το ”Inside Llewyn Davis” , ενώ το Βραβείο της Επιτροπής απέσπασε η ταινία ”Like Father, Like Son” του Κόρε-Εντά Χιροκάζου.

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας απέσπασε το Heli του Αμάτ Εσκαλάντε, ενώ το A Touch Of Sin κέρδισε το σενάριο για την καλύτερη δραματική ταινία.

Η Χρυσή Κάμερα, το βραβείο για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη, απονεμήθηκε στον πρώην κριτικό κινηματογράφου και πλέον κινηματογραφιστή Άντονι Τσεν από τη Σιγκαπούρη, για την ταινία του ”Ilo Ilo”, που προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα