Τα Smartphones θωρακίζονται – Το Kill Switch θα μειώσει το ποσοστό κλοπών

Παρά το γεγονός ότι τόσο καιρό δεν ήταν και πολύ συνειδητοποιημένες με την ιδέα, όλες οι μεγάλες εταιρείες κινητών smartphones φαίνεται πως εξοικειώνονται με το ότι από δω και πέρα δεν θα πρέπει να στοχεύουν μόνο σε τεχνικά χαρακτηριστικά και σε υπηρεσίες για την εξέλιξη των κινητών, αλλά και στο θέμα της ασφάλειας και της προστασίας.
Όπως αναφέρει η Huffington Post, μερικές από τις πιο γνωστές επωνυμίες

στον τομέα ανακοίνωσαν την περασμένη Πέμπτη σε κοινή συνέντευξη τύπου ότι από τον Ιούλιο του 2015 και μετά κάθε κινητό smartphone θα έχει το ειδικό αντικλεπτικό σύστημα Kill Switch, το οποίο δίνει την ευκαιρία να σβήσει ο κάτοχος του δεδομένα και να το κλειδώσει ώστε να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο κλέφτης.

Αυτό το σύστημα θα είναι εξωτερικό όπως γίνεται αντιληπτό και μάλιστα πολλοί προτείνουν να είναι μια αυτόματη συσκευή που δε χρειάζεται τον εκάστοτε χρήστη που τον έχουν κλέψει να κλειδώσει το κινητό. Οι αποφάσεις των επωνυμιών προς αυτή την κατεύθυνση είναι μια προσπάθεια να ηρεμήσουν και τους πελάτες τους, οι οποίοι αν δεν έβλεπαν μια προσπάθεια κατοχύρωσης της ασφάλειας θα είχαν έντονες αντιδράσεις.

Άλλωστε, το 2012 γύρω στο 1.6 εκατομμύρια συσκευές εκλάπησαν από τους κατόχους τους. Στη συνέντευξη οι εταιρείες που θα πρωτοπορήσουν σε αυτό το κομμάτι, η Apple, η Samsung και οι εταιρείες ασύρματου διαδικτύου όπως οι T&T, Verizon Wireless, T-Mobile and Sprint υπέγραψαν το εθελοντικό πρωτόκολλο, ώστε να ξεκινήσουν οι νομικές διαδικασίες και η παραγωγή των συσκευών και να είναι έτοιμες το καλοκαίρι του 2015.

Ο Στιβ Λάρτζεντ, πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Ασύρματου Διαδικτύου (CTIA), δήλωσε πως η προστασία δεν είναι μόνο προς φυσικούς κλέφτες, αλλά θα προστατεύει τα δεδομένα των πελατών που κατεβάζουν μια εφαρμογή και θα εμποδίζει τους χάκερ να υποκλέψουν στοιχεία όπως τον αριθμό της πιστωτικής.

«Αυτή η ελαστικότητα επιλογών δίνει στους καταναλωτές την πρόσβαση στις καλύτερες εφαρμογές και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, προστατεύοντας παράλληλα τα πολύτιμα δεδομένα τους».

Αυτό που απομένει είναι να καμφθούν κάποια νομικά κολλήματα, τα οποία θεωρούνται αμελητέα μπροστά στην μέχρι πρότινος αντίθεση της CTIA στο Kill Switch, μιας και θα είχαν απώλειες εσόδων από τα συμβόλαια ασφάλισης του κινητού.

Keywords
Τυχαία Θέματα