Τι να πουν και οι Σκοπιανοί: Τα έβαλαν με το BBC που θεωρεί ελληνικό τον τάφο της Αμφίπολης

Μπορεί οι ιστορικοί να έχουν μιλήσει πάμπολλες φορές, οι αρχαιολόγοι να μην έχουν βρει τίποτα που να σχετίζεται με αυτούς και την Μακεδονία, αλλά οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να προκαλούν και τα βάζουν με όλο τον κόσμο που δεν τους υποστηρίζει. Αυτή την φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τα έβαλαν με μεγάλα μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν πως ο τάφος της Αμφίπολης είναι ελληνικός!

Οι επαγγελματίες παραχαράκτες της ιστορίας κατηγορούν βρετανικά με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικό τύπου τάφο σε ελληνικό». Παράλληλα τους επικρίνουν

για ερασιτεχνισμό και πλήρη άγνοια της ιστορίας ενώ από το στόχαστρο τους δεν ξέφυγαν ούτε μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως το BBC, η Washington Post και οι International Business Times.

Οι Σκοπιανοί φαίνεται να έχουν πάρει βαρέως το θέμα της Αμφίπολης και το γεγονός ότι για άλλη μια φορά έχει αποδειχτεί ότι οτιδήποτε Μακεδονικό βρίσκεται στην Μακεδονία και έτσι τα βάζουν συνεχώς με την Ελλάδα. Αυτή την φορά, η κυβέρνηση Γκρουέφσκι που ελέγχει απολύτως τα μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια, διέταξε, επέβαλλε και ανακοίνωσε ότι κάποια από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης δεν ξέρουν με λίγα λόγια τι λένε, και οι δημοσιογράφοι είναι ερασιτέχνες.

Πάντως δεν έχουν μείνει μόνο εκεί και έχουν παθιαστεί τόσο πολύ με την Μακεδονία που ερμηνεύουν ακόμα και τις δηλώσεις των Ελλήνων αρχαιολόγων αλλά και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως υποτιθέμενη απόδειξη του ισχυρισμού τους ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι «μακεδονικός » δηλαδή σκοπιανός. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην ισχυριστούν για άλλη μια φορά ότι η ΠΓΔΜ είναι ο «νόμιμος διάδοχος» της αρχαίας Μακεδονίας!

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Dnevnik» με τίτλο «Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ / Πώς κατέστη ελληνικός ο τάφος στην Αμφίπολη από την εποχή της Μακεδονίας» καταγγέλλει βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ όπως το BBC, η «The Washington Post» και οι «International Business Times» για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές τους στις ανασκαφές στην Αμφίπολη.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό» ενώ σχολιάζει τα εξής: «Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάθε είδους θέσεις και απόψεις. Ωστόσο, κανένας επιστήμονας (ακόμη και στην Ελλάδα) δεν αμφισβήτησε τον όρο “μακεδονικός τάφος”, δηλαδή το γεγονός πως εκεί έχει ενταφιαστεί κάποια μεγάλη προσωπικότητα από τη μακεδονική δυναστεία. Αυτό υπογραμμίστηκε με σαφήνεια παντού. Ακόμη και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε αυτή την τοποθεσία, δήλωσε ότι η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει», γράφουν οι Σκοπιανοί!

Ωστόσο αποκρύπτουν τη συνέχεια της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά ότι οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη αποτελούν επιβεβαίωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας...

Το απίστευτο και πρωτοφανές δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας εκτιμά πως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι παραπάνω αναφορές προέρχονται κυρίως από μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, «δηλαδή της χώρας η οποία υπερηφανεύεται για την Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο που περιλαμβάνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα» ενώ σχολιάζει:

«Αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου χρησιμοποιώντας τους όρους “Ελλάδα” και “ελληνικός”, χωρίς να αναφέρουν πότε η Ελλάδα πάτησε επίσημα το πόδι της στην Μακεδονία και σε οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, δηλαδή από την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι και το 1912. Προφανώς πρόκειται για ερασιτεχνισμό και φοβερή άγνοια των μεγάλων διεθνών ενημερωτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν πρόβλημα με βασικούς όρους ιστορίας».

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Τι να πουν και οι Σκοπιανοί: Τα έβαλαν με το BBC που θεωρεί ελληνικό τον τάφο της Αμφίπολης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα