Τουρκικό αίσχος στο Αιγαίο – Ακτοφύλακες «πυροβολούν» με μάνικα προσφυγική βάρκα [βίντεο]

Την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να υποδεχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους χιλιάδες πρόσφυγες και οι Έλληνες πολίτες των ακριτικών νησιών να παράσχουν τα στοιχειώδη μετριάζοντας την ταλαιπωρία τους, η Τουρκία παραδίδει… μαθήματα έλλειψης ανθρωπιάς.

Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και δείχνει τις τουρκικές αρχές να συμπεριφέρονται με απάνθρωπο τρόπο σε πρόσφυγες και μετανάστες προκαλεί το λιγότερο απέχθεια.

Στο βίντεο, το οποίο έχει καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο μετανάστη

που βρίσκεται πάνω σε φουσκωτή βάρκα μαζί με δεκάδες άλλους, φαίνεται να τους πλησιάζει μια τουρκική ακταιωρός που χρησιμοποιεί το «κανόνι» της πυροσβεστικής μάνικας ρίχνοντάς τους νερό με πίεση!

Ο στόχος της κίνησης αυτής δεν είναι εμφανής, ωστόσο υποστηρίζεται ότι είναι μία συνήθης πρακτική της τουρκικής Ακτοφυλακής ώστε να εκτρέψει τη βάρκα από τα τουρκικά χωρικά ύδατα και να τη στρέψει με αυτό τον τρόπο προς τα ελληνικά νησιά.

Το υλικό-ντοκουμέντο αναρτήθηκε από χρήστη του Twitter με το όνομα Daphne Toli και μαρτυρά την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στο προσφυγικό.

Turkish Coastguard Command vessel fires water cannon at rubber boat carrying refugees. #Lesbos #safepassage pic.twitter.com/cdkZFiHgfR

Daphne Tolis (@daphnetoli) October 30, 2015

The post Τουρκικό αίσχος στο Αιγαίο – Ακτοφύλακες «πυροβολούν» με μάνικα προσφυγική βάρκα [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα