Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα χρέους

Έκοψε κάθε συζήτηση για νέο κούρεμα του δημόσιου χρέους ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας την σχετική δημόσια συζήτηση ως «ανεύθυνη».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους θα γίνει με επιμήκυνση

του χρόνου αποπληρωμής ή μείωση των δανείων. Η δήλωση αυτή έρχεται μετά τις διαβεβαιώσεις γερμανών αξιωματούχων (και του Β. Σόιμπλε) ότι δεν συζητούν και άλλο haircut. Ο κ. Βενιζέλος, υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα -οριζόντιου χαρακτήρα – μέτρα, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα «σχέδιο Β».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μίλησε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών, στην έναρξη του συνεδρίου του ΕΚΕΜΕ (Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών) και της TEPSA (Trans European Policy Studies Association), που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με θέμα «Για να ξεπεράσει την κρίση, η Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα