Champions League: Πειραιώτικη νίκη (3-2) απέναντι στους πρωταθλητές Ισπανίας

Ιδανικό ξεκίνημα με καλό ποδόσφαιρο και απίστευτη νίκη για τον Ολυμπιακό απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και παραλίγο Ευρώπης Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματικά αιφνιδίασαν τους Μαδριλένους, οι οποίοι πριν καλά, καλά το καταλάβουν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, χάρις σε γκολ του Μαζουάκου στο 13′, ο και του Αφελάι στο 31′. Οι παίκτες του «Τσόλο» Σιμεόνε, που χθες είδε το παιχνίδι από

την εξέδρα, αντέδρασαν με τον Μάντζουκιτς στο 38’, όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και αυτή ήταν το γκολ του Μήτρογλου στο 73′ με το οποίο έγινε το 3-1 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη παρά το γκολ που πέτυχαν με τον Γκριζμάν στο 86′ οι παίκτες της ισπανικής μάδας.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ ώριμος, οι παίκτες του ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν την, για πολλούς, απίστευτη νίκη, ενώ ο Μίτσελ χειρίστηκε πάρα πολύ καλά την ομάδα και κατά τη διάρκεια του αγώνα με σωστές τακτικές αλλαγές οι οποίες δεν έδωσαν το περιθώριο στην Ατλέτικο να κάνει το γνωστό της παιχνίδι με σωστή ανάπτυξη παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή της μπάλας.

Η μεγάλη αυτή νίκη δίνει στον Ολυμπιακό μια γερή βάση για την συνέχεια του ομίλου και τον στόχο της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης, πράγμα που παραδέχθηκε και ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά τον αγώνα, ενώ το ίδιο είπαν προπονητής και παίκτες της Γιουβέντους που στο άλλο παιχνίδι του ομίλου επιβλήθηκε με 2-0 της Μάλμε.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Ντομίνγκες, Μανιάτης – Γκάμπι, Κόκε, Γκριζμάν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Αμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83′ Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57΄ Φουστέρ) , Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69 Εντινγκά), Μήτρογλου.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Αρντά, Κόκε, Γκάμπι (56΄ Γκριζμάν), Σουάρεθ (75΄ Νίγκεθ), Γκαρθία (66΄ Τσέρτσι), Μάντζουκιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα