Απάτη σε βάρος ιερέων με πρόσχημα το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο φόβος του «κουρέματος» των καταθέσεων, όσο μακρινός κι αν ακούγεται, φαίνεται ότι… πουλάει ακόμη, προς κέρδος των επιτηδείων. Αυτό το ήξερε καλά ένας έγκλειστος των φυλακών της Πάτρας, ο οποίος υποδυόταν τηλεφωνικά τον ανώτερο τραπεζικό υπάλληλο και με έξι εξωτερικούς συνεργάτες-εισπράκτορες κατάφερε να εξαπατήσει 36 καταθέτες και να αποκομίσει κάπου 180.000 ευρώ!

Η οργάνωση αποτελείτο από συνολικά 39 άτομα και οι απάτες, κυρίως με θύματα ιερείς, διαπράχθηκαν σε περιοχές όλης της χώρας, από τον «καυτό» για

τον φόβο του «κουρέματος» Ιούλιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016! Ειδικότερα, προέκυψε ότι διευθύνοντα ρόλο στην οργάνωση, ως ηγετικό στέλεχος, είχε ο 39χρονος ημεδαπός, έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών.

Ο 39χρονος, προσποιούμενος κυρίως τον τραπεζικό υπάλληλο, εκπρόσωπο… Ιερών Μητροπόλεων ή υπάλληλο εφορίας, προέβαινε σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα ανυποψίαστα θύματα και με το πρόσχημα επικείμενου «κουρέματος» των τραπεζικών τους καταθέσεων, τα έπειθε να καταθέσουν, ως αντίτιμο, διάφορα χρηματικά ποσά μέσω τηλεφωνικών επιταγών προς άτομα που υποδείκνυε, προκειμένου να καταστεί δυνατή η «προστασία των καταθέσεων».

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα μιλούσε ο… ίδιος απευθείας με τους υπάλληλους των ταχυδρομείων-πρακτορειών, μέσω των κινητών τηλεφώνων των θυμάτων του, ώστε να βεβαιωθεί ότι θα επιτύχει τον σκοπό του. Η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια και ειδικότερα στο Διδυμότειχο, την Ξάνθη, τη Λήμνο, τη Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, την Ημαθία, την Πιερία, τη Λάρισα, τη Σκόπελο, την Πρέβεζα, τη Βόνιτσα, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στα Καλάβρυτα, το Ναύπλιο, την Κορινθία, την Τρίπολη, την Ηλεία, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, την Κύθνο και τη Σύμη.

Το άρθρο Απάτη σε βάρος ιερέων με πρόσχημα το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα