Από 60 σε 90 ημέρες η επιστροφή φόρου στις επιχειρήσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ενενήντα ημέρες θα πρέπει να περιμένουν οι επιχειρήσεις για να πάρουν την επιστροφή φόρου που τους αναλογεί με βάση εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου με την οποία αυξάνεται από 60 σε 90 ημέρες η διαδικασία για την επιστροφή του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις, αφού προηγουμένως οι τελευταίες έχουν υποβάλει χειρόγραφο αίτημα στην εφορία που ανήκουν.

Τη στιγμή δηλαδή που οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας, η χορήγηση δανείων (όπως αναφέρεται και στην έκθεση Ράιχνεμπαχ)

είναι περιορισμένη και χαρακτηρίζεται από υψηλές απαιτήσεις για εμπράγματες εγγυήσεις και υψηλά επιτόκια και η πρόσβαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι σχεδόν αδύνατη, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με τη σειρά της έρχεται να βάλει και επιπλέον εμπόδια, αυξάνοντας τον χρόνο επιστροφής των φόρων.

Η προηγούμενη εγκύκλιος -όπως προαναφέρθηκε- προέβλεπε ότι η επιστροφή θα διενεργείται εντός 60 ημερών από την υποβολή της δήλωσης. Πλέον με τη νέα εγκύκλιο η επιστροφή όχι μόνο θα γίνεται έπειτα από 90 ημέρες, αλλά προηγουμένως θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό χειρόγραφο αίτημα στη ΔΟΥ. Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει τη γραφειοκρατία αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να πηγαίνουν στις εφορίες και να υποβάλλουν χειρόγραφο αίτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχη διάταξη προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και για τις επιστροφές φόρων όπως για παράδειγμα του ΦΠΑ.

Το άρθρο Από 60 σε 90 ημέρες η επιστροφή φόρου στις επιχειρήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα