Απολύσεις και χαράτσι προβληματίζουν την κυβέρνηση

Κρίσιμη σύσκεψη των αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 19.00 το απόγευμα για τα εκκρεμή ζητήματα της πορείας του προϋπολογισμού, την απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη γενικότερη προετοιμασία της κυβέρνησης αλλά αυτό που προκαλεί «πονοκέφαλο» στα επιτελεία των κομμάτων είναι οι διαπραγματεύσεις για τις απολύσεις στο Δημόσιο στις οποίες επιμένουν οι ελεγκτές αλλά και η είσπραξη του Τέλους Ακινήτων

για την οποία διαφωνούν ανοιχτά ο Φώτης Κουβέλης και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο στις οποίες επιμένουν οι ελεγκτές αλλά και η είσπραξη του Τέλους Ακινήτων.

Παρά το γεγονός ότι οι απολύσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν μία από τις βασικές εκκρεμότητες στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - Τρόικα, η απομάκρυνση περίπου 4.000 υπαλλήλων δείχνει διαρκώς να αναβάλλεται.

Και αυτό διότι σε τέσσερα κομβικά υπουργεία, Εργασίας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος δεν έχουν καν συσταθεί νέα πειθαρχικά συμβούλια.

Στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια εκκρεμούν 1.550 υποθέσεις, ενώ στο μοναδικό δευτεροβάθμιο συμβούλιο 450 υποθέσεις.

Η κυβέρνηση δείχνει βέβαια ότι επείγεται να ξεμπλοκάρει τις απολύσεις των επίορκων υπαλλήλων ενώ συνολικότερα στηρίζει την μεταρρύθμιση του κ. Αντώνη Μανιτάκη. Για το θέμα του χαρατσιού η Τρόικα επιμένει ότι θα πρέπει να παραταθεί και για το 2013 κάτι που έχει αποδεχθεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αλλά και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα