Δεκατρείς νεκροί μετά από επίθεση καμικάζι στη Σομαλία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τουλάχιστον 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας που έγινε με παγιδευμένα αυτοκίνητα κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Μάλιστα η αστυνομία ανέφερε ότι μετά την διπλή έκρηξη ακολούθησαν πυροβολισμοί, ενώ ταξιδιώτες ανάφεραν ότι από τις ανατινάξεις έσπασαν τα τζάμια του αεροδρομίου.

Ο πρώτος καμικάζι αυτοκτονίας ανατίναξε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε σημείο ελέγχου που οδηγεί

στο αεροδρόμιο και ο δεύτερος προσπάθησε να εισβάλει πεζός στη βάση της Amisom (Αφρικανική Ένωση), αλλά πυροβολήθηκε και ανατινάχθηκε στην πύλη της βάσης.

«Καταλαβαίνουμε ότι τα περισσότερα θύματα ήταν φρουροί από ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας», δήλωσε ο αστυνομικός Αλί Φάραχ. Οι φρουροί συνόδευαν προσωπικό του ΟΗΕ μέσα στη βάση όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ακραίοι αντάρτες Σεμπάμπ, που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και πολεμούν την υποστηριζόμενη από τη Δύση σομαλική κυβέρνηση.

Το διεθνές αεροδρόμιο Αντεν Αμπε λειτουργεί κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τότε που εγκαταστάθηκε ακριβώς δίπλα η βάση του ΟΗΕ. Η Amisom αριθμεί 22.000 άνδρες και βοηθά την εύθραυστη σομαλική κυβέρνηση στην καταπολέμηση των ανταρτών Σεμπάμπ.

Το άρθρο Δεκατρείς νεκροί μετά από επίθεση καμικάζι στη Σομαλία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα