Δεν πέρασε… του Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Δεν κατάφερε να πείσει το Πολιτικό Συμβούλιο με τα επιχειρήματα του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς 8 μέλη του καθοδηγητικού οργάνου του Κινήματος, όπως οι Νίκος Σαλαγιάννης, Συλβάνα Ράπτη, Πάρις Κουκουλόπουλος, Τόνια Αντωνίου,

Γιάννης Μίχας, Κώστας Πανταζής, Δημήτρης Σακελλάρης επέμειναν ότι η διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου θα πρέπει να γίνει άμεσα και όχι μετά τις εθνικές εκλογές.

Αυτή η διαφωνία και οι έντονες συνομιλίες που έλαβαν χώρα με άξονα αναφοράς τον κ. Παπανδρέου οδήγησε την 8ωρη(!) σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου να μετατεθεί εκ νέου για τις 12 Ιανουαρίου. Στη νέα συνέλευση του ΠΣ του Κινήματος θα συνταχθεί η πρόταση-εισήγηση στο Εθνικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί στις 14-15 Ιανουαρίου. Το όργανο αυτό είναι το μόνο αρμόδιο κατασταστικό όργανο για να αποφασίσει θέματα όπως η εκλογή προέδρου και η πορεία του κόμματος ενόψει των εκλογών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνο Μπεγλίτη, «τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εξέφρασαν κοινή αντίληψη ότι θα πρέπει να συμβάλουν όλοι σε μια μεγάλη προσπάθεια για να δοθεί με τους πιο ευνοϊκούς όρους ο αγώνας για τις εθνικές εκλογές, αναδεικνύοντας τη στρατηγική και το όραμα για το μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα