Διυπουργική: Δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα

Στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να λάβει πρόσθετα μέτρα, κατέληξε η συνεδρίαση της διυπουργικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη).

Όπως ειπώθηκε, η Ελλάδα θα περιμένει την έγκριση της τρόικας για το πακέτο των μέτρων των 3 δισ. ευρώ που έχουν αποφασιστεί και στα οποία περιλαμβάνονται η είσπραξη του τέλους ακινήτων και των

ειδικών φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, καθώς και η εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για την αντικατάσταση του μέτρου μείωσης των ειδικών μισθολογίων.

Εξάλλου, στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ γα την επόμενη διετία: το θέμα παραπέμφθηκε σε νέες συσκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και σε νέα διυπουργική σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα στο ΥΠΟΙΚ.

Κατά τη διυπουργική εξετάστηκαν οι περιστολές των δαπανών μέχρι το 2016, ενώ την εποπτεία έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ως επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στη διυπουργική σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως Αν. Μανιτάκης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλος, Υγείας Ανδρ. Λυκουρέτζος και Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα