Δολοφόνος κατά συρροή παρίστανε τον εργάτη! Καταζητείται για 3 φόνους πολιτών

Μια «μηχανή θανάτου», που εμφανίζεται αρχικά στα θύματά του ως πρόθυμος… τεχνίτης για δουλειές παντός είδους σχετικές με τη συντήρηση των σπιτιών, αλλά στη συνέχεια και αφού γνωρίσει «τα κατατόπια», σκοτώνει, ληστεύει και εξαφανίζεται, καταζητούν οι αστυνομικές αρχές σε όλη τη χώρα!

Πρόκειται για Αλβανό κακοποιό, ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος της στυγερής δολοφονίας με θύμα την 59χρονη ζωγράφο Κατερίνα Ζαζάνη στη Νάξο και σε βάρος του οποίου εκκρεμούν ακόμη δύο εντάλματα σύλληψης για ισάριθμες δολοφονίες πολιτών μέσα στα σπίτια τους, με κίνητρο τη ληστεία! Συνταρακτικές

είναι οι εξελίξεις, που αφορούν τις προσπάθειες εξιχνίασης της δολοφονίας της ζωγράφου, που κατ’ αρχήν συγκλόνισε την κοινωνία της Νάξου με την αγριότητά της.

Η διακεκριμένη ζωγράφος, που υπήρξε μαθήτρια του μεγάλου Μυταρά στη Σχολή Καλών Τεχνών, με εκθέσεις στο ενεργητικό της, απασχολούσε τον τελευταίο καιρό τον κακοποιό, χωρίς να γνωρίζει το σκοτεινό παρελθόν του. Βρέθηκε δολοφονημένη στη μονοκατοικία της, στο Γαλανάδο της Νάξου. Ήταν δεμένη στα χέρια και στα πόδια, ενώ στο λαιμό της ήταν περασμένο ένα κομμάτι ύφασμα. Ο δράστης αιφνιδίασε, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το θύμα, που σημαίνει ότι ήταν «άνθρωπος του σπιτιού». Η ίδια είχε αποκαλύψει στο γιο της τις διαφωνίες που είχε με τον «εργάτη» για εργασίες, από τις οποίες δεν είχε μείνει ευχαριστημένη.

Ο γιός της, που σπουδάζει στην Αθήνα, ήταν αυτός που ανησύχησε, όταν η μητέρα του δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και ενημέρωσε την αστυνομία και για τις προστριβές της με τον Αλβανό «εργάτη». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο ύποπτος εργαζόταν αρκετό καιρό για λογαριασμό της άτυχης γυναίκας, γνώριζε λεπτομέρειες για την οικονομική της κατάσταση και το γεγονός ότι είχε γίνει αποδέκτης κληρονομιάς. Η έρευνα της Ασφάλειας έφερε στην επιφάνεια συνταρακτικά στοιχεία. Ταυτοποιήθηκε ο δήθεν εργάτης και προέκυψε ότι ήταν… παλιός γνώριμος των αστυνομικών, που τρία χρόνια τώρα τον έψαχναν παντού!

Κατά συρροήν δολοφόνος, ο οποίος στη χώρα μας εμφανιζόταν με διάφορα ονόματα, όπως, Μόντι ή Έντμοντ ή Ντέτιαν Παπαγιάν, Αρτάν Μπαρτάν και τρία ακόμη ονοματεπώνυμα με διαφορετικά ονόματα πατρός και μητρός, ηλικίας από 31 έως 34 χρόνων. Στα θύματά του συστηνόταν ως «Βαγγέλης» ή «Ηλίας». Κανείς δεν ήξερε ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο τουλάχιστον εντάλματα σύλληψης για δύο ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων το 2011 και το 2012!

Η μία διαπράχθηκε στο Δώριο Μεσσηνίας το 2011, η άλλη στην Αρκαδία το 2012. Σε βάρος του ίδιου και μελών της συμμορίας του, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης και για σωρεία ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη, ενώ έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι φάκελοι ανεξιχνίαστων εγκλημάτων ηλικιωμένων με παρόμοια χαρακτηριστικά δράσης!

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι ο κακοποιός με τα πολλά πρόσωπα και ονόματα, ερχόταν σε μία περιοχή της χώρας, εργαζόταν, λήστευε και σκότωνε, εξαφανιζόταν για ένα χρονικό διάστημα και επέστρεφε σε άλλη περιοχή, με άλλο όνομα, διαπράττοντας παρόμοια αποτρόπαια εγκλήματα! Τον Δεκέμβριο του 2011 στραγγάλισε και λήστεψε 79χρονο άνδρα στο Δώριο Μεσσηνίας, με τον οποίο και πάλι τότε είχε φιλονικία για εργασίες που είχε κάνει, ενώ με τον ίδιο τρόπο είχε σκοτώσει άλλον ηλικιωμένο σχεδόν ενάμιση μήνα αργότερα στην Τρίπολη!

Οι αστυνομικοί στη Νάξο είδαν πανομοιότυπο τρόπο δολοφονίας της ζωγράφου, με τα άλλα δύο θύματα… Κίνητρο πάντα η ληστεία, ανθρώπων τα σπίτια των οποίων γνωρίζει άριστα και κινείται άνετα σε αυτά ως «εργάτης». Όπως και στις άλλες δυο υποθέσεις δολοφονιών, τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα στη Νάξο είχε ερευνήσει όλο το σπίτι και πιθανολογείται ότι άρπαξε χρήματα κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του έχει επεκταθεί και στην Αλβανία. Κι αυτό γιατί από τη διάπραξη μέχρι την αποκάλυψη του εγκλήματος στη Νάξο πέρασαν τρεις ημέρες, κατά τις οποίες αποχώρησε από το νησί κι ίσως διέφυγε προσωρινά στη χώρα του. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήδη έχουν ειδοποιήσει τους συναδέλφους τους στην Αλβανία, τους αστυνομικούς συνδέσμους και την Ιντερπόλ, προκειμένου να εντοπιστεί ο συγκεκριμένος κακοποιός.

Keywords
Τυχαία Θέματα