Εφοριακός “μαϊμού” απαιτούσε χρήματα για να μην… γίνει έλεγχος!

Σε ένα ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν ακόμη οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά τη σύλληψη45χρονου που, παριστάνοντας τον Εφοριακό, απαιτούσε μεγάλα ποσά από καταστηματάρχη προκειμένου να… ματαιώσει επικείμενο έλεγχο στην επιχείρησή του! Και το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι αν και πόσοι άλλοι, πίστεψαν στα λεγόμενα δια μηνυμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εφοριακού-«μαϊμού» και κατέβαλαν χρηματικά ποσά και για να αποφευχθεί ο έλεγχος από την…Εφορία, αλλά και για να…σβηστούν τα ονόματά

τους από μια φανταστική λίστα, την οποία διατεινόταν ότι γνώριζε ο δράστης της απάτης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία, για τη λειτουργία και κατ’ επέκταση για την προστασία των επιχειρηματιών από τέτοιου είδους απάτες, που παρουσιάζει η Αστυνομία, ο 45χρονος, απαιτούσε τα χρήματα σε δύο… δόσεις! Τη μία όταν θα διαπίστωναν ότι ο έλεγχος δεν έγινε και τη δεύτερη προκειμένου να μην τους…ενοχλήσει στο μέλλον κανείς αφού μπορούσε να εξαφανίσει την αφαίρεση της επωνυμίας της επιχείρησης από τα…κατάστιχα της Εφορίας. Κατά την ίδια ενημέρωση, ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της  Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και  σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για αντιποίηση, εμπορία επιρροής-μεσάζοντες και απάτη.

Ήταν ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στο κέντρο της  πόλης, που ξεσκέπασε τον εφοριακό-«μαϊμού» και δεν του παρέδωσε… 2.000 ευρώ που ζητούσε για τις δύο ενέργειες που υποσχόταν ότι θα κάνει. Κατήγγειλε λοιπόν στην Ασφάλεια ότι επικοινώνησε με τον 45χρονο, έπειτα από σχετικό μήνυμα που δέχτηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο τελευταίος, του δήλωσε ψευδώς ότι είναι υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών και μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να μη διενεργηθεί προγραμματισμένος οικονομικός έλεγχος στο κατάστημά του. «Για το σκοπό αυτό», πληροφορεί η Αστυνομία «ζήτησε  από τον 36χρονο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ ως προκαταβολή για να μη γίνει ο έλεγχος και επιπλέον 1.000 ευρώ για να διαγραφεί από τη λίστα των υπό έλεγχο καταστημάτων».

Εμφανίστηκε στο ραντεβού

Με την καθοδήγηση των αστυνομικών, ωστόσο, το ραντεβού κλείστηκε  στην Τούμπα και εκεί εμφανίστηκε ο… εφοριακός, να παραλάβει την πρώτη δόση του ποσού των 2.000 ευρώ. Την ώρα που παρέλαβε τα χίλια ευρώ τα οποία βέβαια ήταν προσημειωμένα από την Αστυνομία, βρέθηκε με χειροπέδες. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ, όπως προαναφέρθηκε η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν και πόσα θύματα υπάρχουν ακόμη. Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που δράστες απατών εμφανίζονται σαν υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών η φοροτεχνικοί, ακόμη. Στην ίδια πόλη, παλαιότερα, είχε συλληφθεί μια 55χρονη η οποία κατηγορήθηκε ότι παριστάνοντας κι εκείνη την εφοριακό εξαπατούσε άτομα, τάζοντάς τους θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.

21 περιπτώσεις απάτης

Όπως αποκαλύφθηκε με τη σύλληψή της, σε 21 περιπτώσεις κατάφερε με την ίδια μεθοδολογία να αποσπάσει το συνολικό χρηματικό ποσό των 77.390 ευρώ, ενώ δεν κατάφερε να αποσπάσει άλλα 40.000 ευρώ γιατί τα υποψήφια θύματα αντελήφθησαν την απάτη. Η αρχή του τέλους για τη δράση της ήρθε όταν απέσπασε από έναν 24χρονο το ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου-δήθεν- να μεσολαβήσει  για πρόσληψή του σε Δημόσιο Φορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα