Εκλογές 2019: «Η μάσκα έπεσε, ξεπέρασε τα όρια» – Η πιο σκληρή κριτική για τον Τσίπρα, δεν είναι από Έλληνα

Εκλογές 2019: Στην εκπομπή «Micro européen» του Radio France φιλοξενήθηκε ανάλυση του José-Manuel Lamarque, στην οποία ο δημοσιογράφος σχολιάζει σκληρά τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Αν ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ

καταρρεύσουν στις εκλογές αυτό είναι κάτι που θα ικανοποιήσει τους Έλληνες. Στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές το φιάσκο ήταν τεράστιο για τον Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου, τα πολύ χαμηλά ποσοστά τον ανάγκασαν να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές για τις 7 Ιουλίου», έτσι αρχίζει το άρθρο του ο Γάλλος δημοσιογράφος, ο οποίος επιτίθεται στον Ελληνα πρωθυπουργό με σκληρά λόγια.

«Αρχικά, το 2015, αυτός ο νεαρός πολιτικός, προερχόμενος από ένα πολύ αριστερό κόμμα, που ποτέ δεν φορούσε γραβάτα, εμφανιζόταν ως ο σωτήρας, αυτός που θα έκανε τους Έλληνες να ξεχάσουν τα χρόνια της κρίσης, που θα αντιμετώπιζε εκείνους που ήθελαν να λυγίσουν την Ελλάδα. Αλλά από αυτά δεν έγινε τίποτα, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Από λευκός ιππότης, το χρώμα εξαφανίστηκε για να αποκαλυφθεί ένας μαύρος πρίγκιπας. Η ελπίδα της Ελλάδας συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, την Τρόικα, αφήνοντας τον ελληνικό λαό να βυθίζεται όλο και περισσότερο στην πορεία της δυστυχίας. Ο Αλέξης Τσίπρας άλλαζε σιγά-σιγά πρόσωπο, η μάσκα του έπεφτε, μαζί και η Ελλάδα. Αλλά χρειαζόταν περισσότερα, και μετά τη φτώχεια, ακολούθησε η επίθεση στα θεμέλια της χώρας του.

«Τσίπρας σε παρατατικό χρόνο»

Η Ελλάδα ήταν προς πώληση και την πώλησε, οι άνεργοι λάμβαναν όλο και λιγότερα επιδόματα και οι συνταξιούχοι έβλεπαν τις συντάξεις τους να μειώνονται από μήνα σε μήνα. Ο Τσίπρας λειτουργούσε προς όφελος όλων των ξένων αγοραστών και δεν αντιτάχθηκε σε όσους διαμέλιζαν την Ελλάδα. Αλλά δεν πρέπει να αναφερόμαστε στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα, μόνο σε παρατατικό χρόνο, επειδή και το παρόν αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του με την εξαθλίωση του λαού και τη φυγή της νεολαίας από μια χώρα που αγαπά, αλλά δεν μπορεί να ζήσει πια εκεί.

Η Ελλάδα ζει πάνω σε έναν θεμελιώδη πυλώνα, που της επέτρεψε να υπάρχει παρά την οθωμανική κατοχή που διήρκησε αιώνες, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι ιερείς ήταν το σύμβολο της ελληνικής αντίστασης στην οθωμανική κατοχή, που δημιούργησαν τα κρυφά σχολειά, όπου τα παιδιά πήγαιναν για να μάθουν την ιστορία της Ελλάδας, τον πολιτισμό της, τη γλώσσα της. Αυτός ο πυλώνας έχει κρατήσει τους Έλληνες εδώ και αιώνες.

Το παιχνίδι με την Εκκλησία

Και κατά τη διάρκεια της κρίσης, ακόμη και σήμερα, η Ορθόδοξη Εκκλησία παρέχει μια κοινωνική υπηρεσία που το κράτος δεν μπορεί πλέον να παρέχει, μεταξύ άλλων, γεύματα για τους φτωχότερους. Στην οικονομική καταιγίδα, η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι και πάλι παρούσα στην υπηρεσία των φτωχών. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας,υποτιθέμενος σωτήρας της Ελλάδας, είχε στο μυαλό του να διαλύσει την εξουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μεταξύ άλλων, να αφαιρέσει το καθεστώς του δημοσίου υπαλλήλου από τους ιερείς, προκειμένου να δώσει τους μισθούς τους στους πολιτικούς τους φίλους και να βρει, ως συνήθως, μια «ρύθμιση» για να πληρώνονται οι μισθοί των ιερέων. Για αυτόν, ήταν απολύτως απαραίτητο να ελεγχθεί η ορθόδοξη εκκλησία. Και στη συνέχεια, θα μπορούσε να επιτεθεί στην ίδια την ταυτότητα της Ελλάδας, στον πολιτισμό της, στις συνήθειες και τα έθιμά της, στη γλώσσα της. Αλλά το σχέδιό του δεν λειτούργησε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε λάθος εκτιμήσει τη δύναμη της ελληνικής εκκλησίας.

Πρόσφυγες και πυρκαγιά στο Μάτι

Ο Τσίπρας δεν δίστασε να ανοίξει τα σύνορα της Ελλάδας στους μετανάστες, που η χώρα δεν μπορούσε να στηρίξει, ήταν επίσης εκείνος, που δέχτηκε τους μετανάστες τους οποίους τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη μέλη δεν ήθελαν πια. Για άλλη μια φορά, άφησε τις Βρυξέλλες να κάνουν αυτό που θέλουν.
Οι Έλληνες κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για κακή διαχείριση της βοήθειας κατά τη διάρκεια του δολοφονικού καλοκαιριού του 2018, όταν οι πυρκαγιές κατέστρεψαν μέρος της Αττικής, με έναν βαρύ απολογισμό 93 θανάτων.

Ξεπέρασε τα όρια με το Σκοπιανό

Τέλος, αυτό που ήταν μοιραίο για αυτόν τον μαθητευόμενο πολιτικό ήταν το μακεδονικό ζήτημα. Ήταν αδιανόητο να επιτραπεί σε ένα κράτος να έχει το όνομα της Μακεδονίας ενώ πρόκειται για μια ελληνική επαρχία. Επιπλέον, ο Τσίπρας επέτρεψε στα Σκόπια να κάνουν ό, τι ήθελαν και για μια ακόμη φορά υπέκυψε. Αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια.
Οι Έλληνες του το έκαναν γνωστό με γιγαντιαίες διαδηλώσεις. Η Μακεδονία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οι Έλληνες αισθάνθηκαν προδομένοι, προδοσία της ελληνικής ιστορίας σε αυτή την περιοχή του Φιλίππου της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μητσοτάκης και Μπακογιάννης

Ο μεγάλος νικητής αυτών των τριπλών εκλογών ήταν η συντηρητική Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πρώην πρωθυπουργός, ήταν μια από τις μορφές των τριών μεγάλων οικογενειών που κυβέρνησαν την Ελλάδα -Μητσοτάκης, Καραμανλής και Παπανδρέου.
Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές, είναι μια πολιτική οικογένεια που επιστρέφει στην εξουσία, στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος είναι ο αδελφός της Ντόρας Μπακογιάννη, πρώην Υπουργού και δημάρχου της Αθήνας και κόρης του Κωνσταντίνου. Είναι επίσης η μητέρα του νέου Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Τίποτα δεν εγγυάται σήμερα ότι οι Μητσοτάκης – Μπακογιάννης θα σώσουν τους Έλληνες και την Ελλάδα, θα ανορθώσουν τη χώρα και θα κάνουν να ξεχαστεί ότι τα μόνα δωρεάν πράγματα στην Ελλάδα είναι η θάλασσα και ο ήλιος. Θα αποκαταστήσουν την ελπίδα σε έναν λαό που έχει κουραστεί να εξαπατάται για τόσα χρόνια και να διαπιστώνει ότι οι υποσχέσεις συνοδεύονταν από μια αργή ολίσθηση προς την άβυσσο της δυστυχίας; Προς το παρόν ο απολογισμός του Αλέξη Τσίπρα είναι μάλλον δυσάρεστος, και οι προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές θα μπορούσαν να τον επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο, η πτώση του θα μπορούσε να γεννήσει ένα εθνικιστικό ελληνικό κόμμα, αν ο Μητσοτάκης αποτύχει να αποκαταστήσει την Ελλάδα στους Έλληνες.

Η ιστορία της Ελλάδας του 21ου αιώνα ξεκίνησε άσχημα με την κρίση, ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει προς το καλύτερο για την Ελλάδα, χώρα λίκνο της Ευρώπης» καταλήγει η ανάλυση του δημοσιογράφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα