Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group την Τετάρτη- Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις

Επί τάπητος της έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, που θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 25 Μαρτίου, αναμένεται να τεθούν σε πρώτη φάση οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις και η χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης προς την χώρα μας.

Εξάλλου, το αργότερο έως την Δευτέρα θα κατατεθεί στο Eurogroup η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να υπάρξει μετά η εκταμίευση των χρημάτων που θα καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες ρευστότητας του Δημοσίου.

Η κυβέρνηση ελπίζει σε θετική γνωμοδότηση των Θεσμών για το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων και το Eurogroup

θα μπορέσει να εγκρίνει την εκταμίευση των 1,9 δισ. ευρώ των κερδών της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα, όσο και την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ που εκ παραδρομής κατέβαλε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) η Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Εφόσον τα 3,1 δισ. ευρώ καταβληθούν εντός του πρώτου 10ημέρου του Απριλίου το Δημόσιο θα πάρει μεγάλη ανάσα. Πάντως, όλα θα κριθούν στο επόμενο Eurogroup το οποίο θα λάβει και τις σχετικές πολιτικές αποφάσεις. Ειδικά για το θέμα της επιστροφής των 1,2 δισ. ευρώ οι προθέσεις των ευρωπαίων θα φανούν ήδη από το αυριανό Euro Working Group.

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα