Φάρμακο καταπολέμα τη γήρανση

Επιστήμονες στις ΗΠΑ δουλεύουν πάνω σε ένα από τα πιο γνωστά φάρμακα που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2 και προσπαθούν να δημιουργήσουν την ουσία κατά της γήρανσης.

Πρόκειται για την ουσία μετφορμίνη, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες λειτουργεί στον οργανισμό όπως ακριβώς ο μεγάλος περιορισμός των θερμίδων.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Γήρανσης στη Βαλτιμόρη, οι οποίοι έκαναν την ανακάλυψη, αναφέρουν στην έκθεσή τους, ότι τα αποτελέσματα αυτά εντοπίστηκαν έπειτα από μελέτη που πραγματοποιήθηκε

σε αρσενικά ποντίκια μέσης ηλικίας. Οι μελέτες τους δίνουν την αισιοδοξία πως αντίστοιχα αποτελέσματα θα υπάρχουν και στον άνθρωπο.

Όπως περιγράφουν στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications, κατά τη μελέτη χώρισαν τα ποντίκια σε δύο ομάδες και τους χορηγούσαν διαφορετικές δόσεις μετφορμίνης.

Όπως διαπιστώθηκε, η μικρή δόση μετφορμίνης αύξησε το προσδόκιμο ζωής τους κατά 5%, ενώ παράλληλα καθυστέρησε την εμφάνιση ασθενειών που έχουν σχέση με τη γήρανση.

Αντίθετα, τα ποντίκια που λάμβαναν μεγάλη ποσότητα της ουσίας δεν παρουσίασαν καλά αποτελέσματα, καθώς η ουσία αποδείχθηκε τοξική.

Περισσότερα στο greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα