Φιάσκο των Βέλγων! Ελεύθερος ο 3ος ύποπτος για το μακελειό

Στη μία γκάφα μετά την άλλη πέφτουν οι βελγικές δυνάμεις ασφαλείας στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν όσους πήραν μέρος στη σφαγή των Βρυξελλών.

Πρώτο θέμα είναι τώρα στα βελγικά ΜΜΕ η είδηση πως ο ύποπτος που θεωρείτο ο τρομοκράτης με το καπέλο στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ αφέθηκε ελεύθερος.

Πρόκειται για τον Φαϊζάλ Σεφού για τον οποίο κρίθηκαν ανεπαρκή τα στοιχεία εναντίον του αφού κατά τις έρευνες των αρχών δεν εντοπίστηκαν όπλα, εκρηκτικά η άλλα επιβαρυντικά στοιχεία.

Στη δημοσιότητα βίντεο από την αστυνομία

Οι

άνδρες της αστυνομίας δημοσιοποίησαν βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των τριών μακελάρηδων στο αεροδρόμιο λίγο πριν αρχίσουν να σκορπίζουν τον θάνατο.

Οι εικόνες επικεντρώνονται στον δράστη με το καπέλο ενώ απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να βοηθήσουν στην αναγνώριση του συγκεκριμένου άνδρα.

Κοινή αίσθηση αποτελεί, πλέον, ότι οι Αρχές πελαγοδρομούν για το αν ο τρίτος τρομοκράτης είναι ο Φαϊζάλ Σεφού.

«Είναι ένα νέο βίντεο που δεν είχε ακόμη μεταδοθεί«, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό τα θύματα, από τις φονικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και στον σταθμό του μετρό των Βρυξελλών, είναι τουλάχιστον 35.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον θάνατο στο νοσοκομείο.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Η δράση του Σαφού

Αποκαλεί τον εαυτό του δημοσιογράφο χωρίς να έχει κολλήσει ποτέ ένσημα σε κάποιο μέσο ενημέρωσης του Βελγίου.

Απλώς ανέβαζε βίντεο στο ίντερνετ και ήταν γνωστός ως στρατολόγος στις δυνάμεις ασφαλείας.

Σε ένα από τα βίντεο βρίσκεται μπροστά από ένα ανοιχτό κέντρο κράτησης, μέσα στην πόλη των Βρυξελλών.

Εκεί πήγαινε κάθε μέρα ο Φαϊζάλ Σεφού, ο οποίος σε ένα πάρκο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στρατολογούσε για διάφορες ριζοσπαστικές ομάδες, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό την επιτήρηση των αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα