Φώφη Γεννηματά, τρία χρόνια: “Μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης”

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Πολλά στελέχη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκαν με συγκίνηση σε αναρτήσεις στους στην αείμνηστη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 2021. Στα τρία χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως τονίζει, μπορεί η Φώφη Γεννηματά να μην

είναι πια εδώ, «είναι εδώ όμως το προσωπικό και πολιτικό της υπόδειγμα ως μια ανεξίτηλη παρακαταθήκη δύναμης, προσφοράς και αγώνα, αλλά και ως ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για όλους εμάς, στην παράταξή της».

Ανδρέας Τσούνης

Μια συγκινητική ανάρτηση για τα 3 χρόνια που συμπληρώνονται από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, έκανε ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης.  «Η μάχη που έδωσε η Φώφη Γεννηματά να ενώσει ξανά τα σκορπισμένα στα 4 σημεία του ορίζοντα κομμάτια του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστή», επισημαίνει στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, υπογραμμίζοντας πως «κατάφερε να δώσει το φιλί της ζωής σε ένα μισοπεθαμένο κόμμα, που όλοι οι δημοσιογράφοι το πρώτο πράγμα που την ρωτούσαν ήταν αν θα μπει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή στις επόμενες εκλογές». «Πανταχόθεν βαλλόμενη δεν σταμάτησε να δίνει τη μάχη για την Ανάσταση του ΠΑΣΟΚ, συγχρόνως δίνοντας τη μάχη και για την ίδια της τη ζωή. Την πρώτη μάχη την κέρδισε, την δεύτερη όχι», προσθέτει στην ανάρτησή του.

«Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον θάνατο της γυναίκας που όλοι μας, από τον Πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος του ΠΑΣΟΚ, της οφείλουμε την ύπαρξη του κόμματος μας. Έθεσε τα θεμέλια της επανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και τώρα ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Η Ελλάδα της οφείλει ότι ήταν η πρώτη και τελευταία υπουργός ελληνικής κυβέρνησης που είπε όχι σε μια απαίτηση της τρόικας και διέδωσε την Αμυντική Βιομηχανία της χώρας, τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων. Αιωνία της η μνήμη, να είμαστε όλοι καλά να την θυμόμαστε», καταλήγει.

Χάρης Δούκας

«Το παράδειγμά της μας οδηγεί…», έγραψε ο Χάρης Δούκας.

Μανώλης Χριστοδουλάκης

«Η Ιφιγένεια έκανε το χρέος της. Ας φυσήξει τώρα ούριος άνεμος στα πανιά της παράταξης μας», έγραψε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα συγκινητικό βίντεο για την αείμνηστη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Η Ιφιγένεια έκανε το χρέος της. Ας φυσήξει τώρα ούριος άνεμος στα πανιά της παράταξης μας.»

3 χρόνια χωρίς τη Φώφη Γεννηματά pic.twitter.com/rWexVHa3Qv

— Μανώλης Χριστοδουλάκης (@Manolis_Chr) October 25, 2024

Ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε σε ανάρτησή του: «Για την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά έχουν γραφτεί πολλά και θα γραφτούν ακόμα περισσότερα. Αυτό που πάντα θα θυμάμαι όμως είναι το απίστευτο κουράγιο που της έδινε δύναμη να συνεχίζει τη μάχη ακόμα και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Τη γενναιότητα που έδειχνε».

Για την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά έχουν γραφτεί πολλά και θα γραφτούν ακόμα περισσότερα.

Αυτό που πάντα θα θυμάμαι όμως είναι το απίστευτο κουράγιο που της έδινε δύναμη να συνεχίζει τη μάχη ακόμα και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες.

Τη γενναιότητα που έδειχνε… pic.twitter.com/9KQSxnuTLL

— Pavlos Yeroulanos (@P_Yeroulanos) October 25, 2024

«Σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια έφυγε πρόωρα η Φώφη Γεννηματά, μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Η συμβολή της στη σημερινή αναγεννημένη εικόνα του ήταν καθοριστική. Έθεσε τα θεμέλια της ολικής επαναφοράς της δημοκρατικής παράταξης. Θα είναι πάντα σύμβολο αγώνα, κουράγιου και θέλησης για ζωή», έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς.

Σαν σήμερα.
Τρία χρόνια πριν έφυγε η Φώφη Γεννηματά.
Δεν την ξεχνάμε. pic.twitter.com/QVxpG5AGj1

— Andreas Loverdos (@a_loverdos) October 25, 2024

«Σαν σήμερα. Τρία χρόνια πριν έφυγε η Φώφη Γεννηματά. Δεν την ξεχνάμε», γράφει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φώφη Γεννηματά, “Μια,fofi gennimata, “mia